...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Muzika / Festivali

FUS: O radio bend iznenađenja

06.09.2015.

Poslednje večeri Festivala uličnih svirača ekipa O radija nagradila je publiku još jednim, dodatnim bendom u programu na našoj bini, pa je tako nastupio bend "Killing me Sophie". Sastavljen od članova redakcije O radija, bend je imao svega dve probe, a za to kratko vreme uspeli su da navežbaju nekoliko pesama gotovo do savršenstva.

.

Kako je na samom početku nastupa rekla pevačica, odnosno naša voditeljka Sofija Balać, bend smo oformili kako bi što bolje predstavili publici čime se mi to bavimo, koju muziku puštamo i koliko se razumemo u ono što je najbitnije za jednu radio stanicu - muzika. "Ako vam se svidelo ovo, kliknite onda i na našu web stranicu i budite uz nas svaki dan", poručila je Sofija sa bine.

Ono što je nama bitno je da širimo pozitivnu energiju, ali i da ukažemo na probleme zajednice i eventualna rešenja, da zabavimo, ali i da u isto vreme edukujemo i preporučimo ono što će vas izdvojiti iz mase, da nasmejemo i napravimo zezanciju, ali i da ostanemo na zemlji. Naravno, sve to dok se dobro zabavljamo zajedno sa svojim slušaocima, jer najbolji je onaj posao koji je u isto vreme i zabavan – to je posao koji se voli.

ulicni

Osim naše velike svirke, na O radio bini poslednjeg dana nastupili su u "Zvuku ulice" Nikola di Bari, zatim Ana Avramov iz Zrenjanina kao In Absentias u delu programa "UživOradio" i Đarma i Metkovi kao "Velika slova".

Planove publike pokvarila je kiša, koja je besomučno padala celo poslednje veče festivala, pa je nastupe ovih bendova osim na trgu ispred SNP, publika mogla da sluša i live na našem stream-u. No jedno je sigurno, čim se neverovatni pljusak malo smirio, ulice su ponovo bile pune ljudi.  

phatcatswinger

Festival je završen kasno sinoć u novosadskoj Katoličkoj porti, programom pod nazivom Plesno veče. Američka desetorka Phat Cat Swinger odsvirala je fenomenalan, skoro dva sata dugačak koncert. Pre kalifornijskih majstora svinga, na istom mestu, publika je igrala uz zvuke Belgrade Dixieland Orchestra i VIS Limunade.

Phat Cat Swinger je bend koji dolazi iz Epl Valija u Kaliforniji i definitivno su bili jedne od najvećih zvezda ovogodišnih uličnih svirača. Osim plesa u Porti, zanimljive su bile i svirka novosadskog benda Zbogom Brus Li na vrhu Tanurdžićeve palate, i kasno noćni afrički hip hop na Trgu slobode. Na žalost, nastupi žonglera, performera, akrobata i ostalih zanimljivih izvedbi koje svuda po uklicama centra grada izvode umetnici iz celog sveta, poslednje veče morali su biti otkazani zbog velike kiše.

vislimunada

Međutim, Plesno udruženje Groove održalo je nastup kod Gradske biblioteke, gde su predstavili razne plesove - locking, popping, dancehall, voguing, break dance, hip hop i house. Tek ih je na poslednjoj koreografiji uhvatio pljusak, pa su se plesači klizali po linoleumu, ali ih to nije sprečilo da se pokažu u najboljem i veoma veselom svetlu, što je publika i prepoznala i ostala sa njima do kraja nastupa, iako su kisnuli.

groove

Ovogodišnji Festival uličnih svirača, koji je trajao od 3. do 5. septembra, organizovala je Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada.

M.L. i J.Ž.

O radio bend behind the scenes


Možda te još zanima:

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

.

OnePlus najavljuje AI muzički festival u Indiji

Kompanija OnePlus najavila je da će proslavu svog desetog rođendana obeležiti multi-žanrovskim muzičkim festivalom OnePlus AI Music Festival, koji će tokom decembra…

.

Festival svetske muzike stiže u Fabriku

Festival svetske muzike (world music) Pocket Globe održaže se od 9. do 11. novembra u SKC Fabrici. Drugo izdanje festivala…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo