...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Muzika / Festivali

FUS: Let 3 i muzička povorka za otvaranje

21.08.2015.

Festival uličnih svirača priredio je Novosađanima nesvakidašnju svirku na krovu Tanurdžićeve palate kada je uprkos kiši nastupio bend Zbogom Brus Li, kao najava za ovogodišnji program, koji će biti održan od 3. do 5. septembra. Kako je prethodno direktor ovog festivala Borislav Beljanski izjavio, Ulični svirači će ove godine ponovo početi svečanom povorkom.

 

.

Povorka je zakazana za 3. septembar uz sviračku i plesačku povorku, koja će proći ulicama Novog Sada. Nju će predvoditi italijanski duvačko – bubnjarski sastav BadaBimBum bend, koga će pratiti Dragoljub Đuričić sa svojim mladim bubnjarima i novosadski Haos žongleri.

"Želim da još jednom pozovem sve ljude od 7 do 77 godina i da uživamo u ta tri dana. Festival treba da traje ne tri dana nego 365 dana", rekao je Beljanski.

Prve večeri, nakon povorke otvaranja, na glavnoj bini na Trgu slobode nastupiće riječki bend Let 3 i novosadska grupa Atheist Rap, koji su pripremili "sound clash koncert".

"Očekujem dobru svirku i moćan prijateljski obračun, a sve u cilju jednog grandioznog otvaranja preteranog festivala koji traje 15 godina. Let 3 pamtimo još od prvog gutanja perja 1990. godine iza žute kuće", poručio je Aleksandar Popov iz benda Atheist Rap.

Let 3 i Atheisti će se muzički nadmetati, a to će biti "clash" tokom kojeg će Let 3 svirati pesme Ateista i obrnuto, a osim njih na Festivalu će nastupiti i američki sving bend Phat Cat Swinger, Belgrade Dixiland Orchestra, retro pop grupa VIS Limunada i mnogi drugi ulični umetnici.

Svoju binu na festivalu imaće i Oradio. Na ovoj bini će se publici predstaviti mladi neafimirsani bendovi, koji su tokom godine nastupali u živoj radijskoj emisiji "UživOradio".

Biće tu žonglera, bubnjara, kantautora, glumaca, komičara, plesača, a Beljanski je najavio da će u programu učestvovati još i 14 drugih bendova, pojedinaca i umetničkih trupa, koje su u festivalski program uvrštene zahvaljujući konkursu.

"Program je izuzetno bogat, Novosađane i sve posetioce iz celog regiona pozivamo da nam se pridruže u Novom Sadu i da se uključe u ovu manifestaciju tako što će poneti neki svoj instrument ili nam pokazati neki svoj drugi talenat", poručio je Beljanski.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inbox, a održava se na ulicama Novog Sada 15. jubilarni put.

 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

MKDSL, Rusty Brass Band i Bojana Vunturišević predvode Gradić fest

Večeras počinje festival uličnih svirača. Kao i obično i ove godine započinje povorkom. Zbog radova u ulici Modene, povorka ne…

.

Festival uličnih svirača uskoro osvaja podgrađe

Kraj leta rezervisan je za još jedan festival i to na novosadskim ulicama. Festival uličnih svirača ili Gradić fest ove…

.

Lena Hrvojević: Gitara je tu kad mi nije dan

Mlada kantautorka iz Novog Sada Lena Hrvojević, ove godine je na nekoliko festivala nastupala pred publikom, a na Festivalu uličnih…

.

Australijanac koji je osvojio Gradić

Jedan od izvođača koji je privukao je najviše pažnje publike na nedavno završenom Festivalu uličnih svirača je svakako i Australijanac…

.

Porto Morto spremni da naprave šou u Novom Sadu

Muzička scena u regionu ponudila je u poslednjih nekoliko godina više bendova koji su postali miljenici publike i veoma uspešno…

.

Poinciana Feels: Osećaj koji dolazi iz muzike

Letnja festivalska sezona ušla je u svoje drugo poluvreme, a krajem avgusta u Novom Sadu počinje Festival uličnih svirača, u…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo