...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Dani Brazila u Novom Sadu

22.07.2015.

Međunarodni festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval" biće održani od 14. do 16. avgusta na najatraktivnijim novosadskim lokacijama: Petrovaradinskoj tvrđavi, kupalištu "Štrand", šetalištu na Keju i Trgu slobode. 

.

U "Danima Brazila" moći ćete da vidite brojne radionice, muzičke programe, književne večeri, žurke i nezaboravne karnevalske povorke, što je pravi izazov za sve koji ovo leto žele da provedu aktivno - uz muziku, ples, sport i zabavu.

U duhu brazilske kulture, za posetioce su pripremljene radionice samba plesa, samba udaraljki i kapuere koje će voditi perkusionisti, plesači i kapueristi iz celog sveta. Tako ćete ovog leta imati priliku da se oprobate u sviranju samba perkusija i to sa 6 najboljih perkusionista Evrope, plešete sambu sa kubancem Jorgeom Luisom Garmendiom - Titom, kao i da vežbate kapueru sa meštreom Torneirom koji dolazi iz Francuske škole kapuere, jedne od najboljih u Evropi.

Prijave za radionice otvorene su do početka Festivala a vrše se putem zvaničnog sajta www.danibrazila.org gde zainteresovani mogu dobiti više informacija i rezervisati svoje mesto u kampu.

Bogat muzički program i karnevalska povorka, kao glavno obeležje ovog Festivala, i ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Festival i karneval zatvoriće Bloco X - perkusionistički sastav koji čine najbolji sambisti Evrope, u čijim će ritmovima i pozitivnoj energiji koju stvaraju uživati svi posetioci festivala.

J.M.

 

Možda te još zanima:

.

Deset godina sambe u Novom Sadu

Manifestacija Dani Brazila održava se u Novom Sadu punih deset godina. Naši sugrađani su već navikli da krajem avgusta duh ove…

.

Od 10. avgusta Dani Brazila u Novom Sadu

Nacionalni samba festival "Dani Brazila" biće održan od 10. do 12. avgusta u Novom Sadu. Ovaj samba karneval već devetu…

.

Počinju Dani Brazila u Novom Sadu

Ako ste kojim slučajem pomislili da je festivalska sezona za nama onda je najbolje da vam kažemo da se grdno…

.

Volontirajte na "Danima Brazila"

Festival "Dani Brazila" biće održan osmi put u Novom Sadu, od 11. do 13. avgusta, a ukoliko želite da budete…

.

Čeka nas bogato festivalsko leto

Sigurno se i u vašoj ekipi povela priča o tome kako postići i stići na sve festivale ove godine, s…

.

Dani Brazila na Tvrđavi i Štrandu

Dani Brazila ove godine pune sedam godina postojanja, a zbog nedostatka novca održaće se sa bitno drugačijim programom nego ranijih…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo