...
ORADIO UŽIVO

Muzika / Festivali

Danas i Festival uličnih svirača = pogodak

29.08.2015.

Ostalo je još nekoliko dana do početka Festivala uličnih svirača, a oni ne prestaju da nas iznenađuju akcijama i promocijama. Prošle nedelje smo videli koncert benda Zbogom Brus Li na krovu Tanurdžićeve palate, a danas je u centru grada nastupio veliki duvački orkestar Milij Aleksejevič Balakirev iz Moskve i novosadska glumačka trupa Kreativni pogon.

.

Sve je to deo akcije Festivala i lista Danas, povodom vikend izdanja sa specijalnim dodatkom, omotom posvećenim predstojećem, jubilarnom 15. Festivalu uličnih svirača, u kojem se nalazi program i sve potrebne informacije za posetioce. 

Šefica dopisništva Danasa u Novom Sadu Gordana Nonin rekla je za O radio da je list iskoristio promociju festivala da sprovede i svoju tradicionalnu akciju Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca, tokom koje kupci prvih 1.000 primeraka ovog dnevnog lista dobijaju na poklon knjigu po izboru.

"Specijalno smo bili danas u Novom Sadu zato što u današnjem izdanju nudimo ovitak, odnosno dodatak o festivalu. A akcija tokom koje poklanjamo 1.000 knjiga veoma je obradovala sve prolaznike", kazala nam je Gordana i dodala da list već godinama pomaže kulturu u Srbiji tako što promoviše rad i akcije eminentnih festivala i kulturnih institucija. 

"Mi želimo da podržimo kulturu. Naravno da naš ovitak komercijalno košta mnogo više, međutim Danas je još pre nekoliko godina doneo odluku da pomogne kulturu, tako da mi za vrlo simboličnu nadoknadu radimo po celoj Srbiji sa kulturnim institucijama i promovišemo njihove akcije. U Novom Sadu su to Sterijino pozorje i Ulični svirači", dodala je Gordana. 

Direktor Festivala uličnih svirača Borislav Beljanski prezadovoljan je ovom akcijom.

"Bilo je zaista prijatno biti u centru Novog Sada tokom ovog performansa i koncerta mladih iz Moskve. Bilo je lepo družiti se sa knjigom, sa listom Danas, sa decom iz Moskve, sa performerima i naravno građanima Novog Sada", kazao je Beljanski. 

On je pozvao sve da u četvrtak 3. septembra obavezno posete festival, jer će u biti raznoraznih iznenađenja. Svečano otvaranje biće u 20.30 sati kod mosta Varadinska duga, odakle će krenuti velika festvalska povorka ka centru Novog Sada.

"U centru nas očekuje veliko iznenađenje, tako da obavezno treba biti prisutan", rekao nam je Beljanski i poželeo svima dobrodošlicu na jubilarni Festival uličnih svirača. 

M.L.

 

 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Mogućnost ostrva"

Dobitnik je skoro svih nagrada za glumu koje postoje u Srbiji, igrao je u više od 80 predstava, nekoliko desetina…

.

Kako izbeći odlaganje obaveza

Radionica za srednjoškolce i studente "Sve što možeš danas, ostavi za sutra" biće održana u četvrtak 24. maja u 19…

.

Budi zanimljiv ali ne po svaku cenu

Petar Jovanović je mladi novosadski reditelj koga smo upoznali kroz predstave "Policija ili čemu sve to", "Parastos u belom", "Bog…

.

Migranti, birokratija i tabloidi zakuvali Bregzit

Strah od nekontrolisane migracije, netolerancija prema evropskoj birokratiji i regulativama, u režiji neodgovornih lidera željnih moći i s tabloidnim vetrom…

.

Magija dijaloga - serija tribina na Exitu

Osim muzičkog programa na Exitu, svake godine na festivalu svoj rad predstave i nevladine organizacije, a možemo da učestvujemo i…

.

Počeo Arsenal fest 2023: Carpe Diem!

Pioniri beogradske pank scene okupljenji u bend Crna lista imali su tu čast da svojim nastupom na Garden stejdžu otvore…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo