...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Muzika / Festivali

Bogat program festivala "Dani Brazila"

07.08.2015.

Šesti festival "Dani Brazila" biće održan od 14. do 16. avgusta, a pored muzičkog programa organizatori su spremili i razne radionice, projekcije filmova i naravno žurke. Tim povodom gosti O radija bili su Jelena Mitrović i Vlado Čađenović (Deepstoned Selectah) predstavnici festivala.

.

Ove godine festival će biti održan na nekoliko atraktivnih lokacija u Novom Sadu, a pre samog početka "Dana Brazila" publika će moći da uživa uz filmski program na Brod teatru.

"U saradnji sa Ambasadom Brazila i Studentskim kulturnim centrom Novog Sada organizovali smo filmski program od 11. do 13. avgusta. Svako veče puštaće se jedan film, uglavnom dokumentarni ali biće i komedije." Naši gosti preporučili su adaptaciju romana "Slepilo" koja vas očekuje drugog dana filmskog programa. Pored ovog filma imaćete priliku da pogledate film Pjer Verže- Glasnik između dva sveta, i komediju A Dog's Will. Filmski program je potpuno besplatan.

fotografija jpg

Muzički program je podeljen u dva segmenta, jedan je na Brod teatru, a drugi na Trgu Slobode. Karnevalska povorka takođe spada u muzički deo i to je jedan od segmenata kojim se organizatori posebno ponose.

"Ove godine imamo organizovano finale, nekako su ljudi uvek želeli više pa smo ove godine napravili veliku binu na Trgu Slobode. Nastupiće dobro poznati bend Drum'n'Zez i Bloco X koji su jedni od najpoznatijih aktivnih perkusionista." rekla je za O radio pr festivala Jelena i dodala da će pored koncerta, veče upotpuniti i performansi trupe Capoeira senzala.

Takođe, imaćete priliku da učestvujete u radionicama samba udaraljki na Petrovaradinskoj tvrđavi, zatim radionice kapuera na Štrandu i samba plesa koji će biti održan u plesnom studiju Alegro.

"Sve prijave su otvorene, i nije potrebno da imate prethodno iskustvo da biste učestvovali. Prijave prihvatamo do samog početka radionica, a svoje prijave možete poslati na naš zvanični sajt " naglasila je Jelena.

U petak i subotu, 14. i 15. avgusta u okviru Dana Brazila, biće organizovan after party Brazilian Beats, late night program. Najveći deo publike će biti učesnici, a na žurku će moći da se uđe isključivo sa pozivnicom koju ne može da dobije svako. 

L.K.

Možda te još zanima:

.

Deset godina sambe u Novom Sadu

Manifestacija Dani Brazila održava se u Novom Sadu punih deset godina. Naši sugrađani su već navikli da krajem avgusta duh ove…

.

Od 10. avgusta Dani Brazila u Novom Sadu

Nacionalni samba festival "Dani Brazila" biće održan od 10. do 12. avgusta u Novom Sadu. Ovaj samba karneval već devetu…

.

Počinju Dani Brazila u Novom Sadu

Ako ste kojim slučajem pomislili da je festivalska sezona za nama onda je najbolje da vam kažemo da se grdno…

.

Volontirajte na "Danima Brazila"

Festival "Dani Brazila" biće održan osmi put u Novom Sadu, od 11. do 13. avgusta, a ukoliko želite da budete…

.

Čeka nas bogato festivalsko leto

Sigurno se i u vašoj ekipi povela priča o tome kako postići i stići na sve festivale ove godine, s…

.

Dani Brazila na Tvrđavi i Štrandu

Dani Brazila ove godine pune sedam godina postojanja, a zbog nedostatka novca održaće se sa bitno drugačijim programom nego ranijih…

  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo