...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Editorsi stižu na Arsenal fest

01.03.2018.

Organizatori kragujevačkog Arsenal festa objavili su imena nekoliko novih izvođača na ovogodišnjem festivalu, koji će biti održan od 21. do 23. juna.

.

Foto: Rahi Rezvani

Ranije najavljenim hedlajnerima kao što su Texas, Marky Ramone i Kultur Shock, pridružiće se britanske indie post-punk zvezde Editors i francuski rege bend Dub Inc, dok će uvek jaki spisak regionalnih izvođača upotpuniti bendovi Let 3 i Letu štuke.

Bendu Editors, poznatom po hitovima kakvi su "Papillon", "A Ton of Love", "Sugar" i "You Don't Know Love", 9. marta izlazi šesti album "Violence", sa kog su najavni singlovi "Hallelujah (So Low)" i "Magazine". Oni će na Arsenal festu svirati 21. juna.

"Pričaju kako je naša muzika mračna i priznajem da smo ozbiljniji od ostalih indie bendova, ali mislim da nas ljudi ne slušaju da budu jadni, već da budu srećni. Zato se nadam da će publika sa našeg nastupa otići sa osmehom na licu i uzbuđena, jer pokušavamo stvoriti muziku koja je životna, dramatična, strastvena, eksplozivna...", kaže frontmen Editors Tom Smith.

Komplet ulaznica za sve tri večeri do 14. marta koštaće 2.000 dinara i može se nabaviti u Domu omladine Kragujevca, na biletarnici Pozorišta za decu u Kragujevcu i preko mreže Eventim.

Od 14. marta kreće prodaja pojedinačnih ulaznica, a komplet će biti skuplji, najavila je koncertna agencija Long play koja je organizator Arsenal festa.

Možda te još zanima:

.

Editors u Zagrebu: Zvučna refleksija stvarnosti

Prvo veče četrnaestog Pozitivnog koncerta u Zagrebu obeležili su muzički heroji iz Birmingema koje svi znamo pod imenom Editors. Oni…

.

Editorsi u Zagrebu: Osećaj kuće

Postoji muzika koja za mene jednostavno ima osećaj kuće. Znate, to je ono što osećate kada se vratite kući posle…

.

Joker Out: Bend koji osvaja Evropu

Joker Out je bend koji je definitivno obeležio ovu godinu na prostoru bivše Jugoslavije. Nakon nastupa na Eurosongu postali su…

.

Stavljena tačka na još jedan Arsenal fest

Nastupom grupe Atheist Rap na Garden stejdžu stavljena je tačka na 13. izdanje Arsenal festa. Poslednje festivalsko veče su obeležila…

.

Dve decenije Dubioza kolektiva: Naše "dijagnoze" su sada puno teže

Zvezde treće večeri Arsenal festa definitivno su bili momci iz benda Dubioza kolektiv. Publika je uživala u energičnom nastupu, a…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo