...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Muzika

Album nedelje: Still Corners - Slow Air

21.08.2018.

Snovi u tehnikoloru!

.

Stil Korners (Still Corner) je američko-britanski drimpop/sintitpop projekat iz Londona, a čine ga producent  i tekstopisac Greg Hjudžis (Greg Hudges) i pevačica Tesa Mari (Tessa Murray). Pre nekoliko dana pojavio se njihov novi, četvrti, album Slow Air koji je objvljen preko njihove izdavačke kuće Wrecking Light. Sa ovog albuma već su podelili video za pesmu "Black Lagoon" a tu je i spot pesmu "The Photograph", koji su režirali članovi benda i snimljen je u Arizoni.

Spot za pesmu "Black Lagoon"

Prethodni album Dead Blue objavili su 2013.godine, a za novi kažu: "Želeli smo da čujemo divne gitare i bubanj i nešto van ovog sveta, nešto što se gotovo ne može definisati uz klasični stvaralački vajb. Uvek se trudimo da dobijemo zvuk koji čujemo u snu, pa smo sve radili veoma brzo kako nam previše razmišljanja ne bi smetalo. Ime albuma Slow Air predstavlja osećaj ovog albuma, stabilan, atmosferičan i prelep." Treba dodati i to da se ovaj album idealno uklapa u letnju melanholiju i visoke temperature uz spontano dremanje u hladu.  

Spot za pesmu "Photograph"

Mnogi muzički kritičari ističu kako je ovaj sastav nepravedno zapostavljen u širem auditorijumu, uz argumente kako su njihovi albumi iskreni i verodostojni predstavnici nove mlade struje u pop muzici. Poslednji album je napravljen za samo tri meseca, ceo proces snimanja započet je i završen pod vrelim suncem Teksasa, što se na albumu ističe u prvi plan. Uz ovaj album možete poneti fiktivnu kremu za sunčanje, svaka pesma jedan je topli zrak, koji zna nekda i da zapeče. Smirujuće gitarske melodije lebde u vazduhu poput letnjeg poletarca, dok je sam naslov albuma šifra za riznicu osećanja u kojoj se kriju zlatne poluge lepote, melanholije, pa čak i jeze. Po samom senzibilitetu stvaranja i produkcije, ovaj album može se dešifrovati i kao neka druga strana magneta onoga što pravi Lana Del Rej. 

sc2 jpg

Melodije iza svakog ugla: Tesa i Greg

U zamišljenom filmu sastava Stil Korners, vazduh stoji ali nije ustajao. Stare filmske trake, "super osmice", ima na kilometre. Na vama je samo da odlučite kako će izgledati vaš proces uklapanja kadrova, uz tople pesme i neke zaboravljene impresije. 

U nastavku pogledajte spot za pesmu The Message.

Slow Air:
1. In the Middle of the Night
2. The Message
3. Sad Movies
4. Welcome to Slow Air
5. Black Lagoon
6. Dreamlands
7. Whisper
8. Fade Out
9. The Photograph

Dušan Majkić

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo