...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Lykke Li - So Sad So Sexy

25.06.2018.

Teška kiša ženskih emocija!

.

Švedski pop postao je, sredinom devedesetih godina, standard kada se govori o kvalitetu bendova, produkcije i količini hitova. Liki Li (Lykke Li) uspešno nastavlja tom prefinjenom stazom, a pre desetak dana se oglasila novim, četvrtim, albumom "So Sad So Sexy" koji je bio najavljivan singlovima "Deep End" i "Hard Rain".

Spot za pesmu "Hard Rain"

Liki Li je prehodni album "I Never Learn" objavila 2014. godine, a tokom 2016. i 2017. sa super grupom LIV je realizovala nekoliko singlova. Na novim pesmama je radio njen partner, čuveni producent Džef Basker, a u skoro svim kompozicijama se može čuti novi, osveženi zvuk. Ona nikada nije bežala od eksperimentisanja, a ovoga puta se pojavila s albumom sint-pop štimunga, uz moderne trep i hip hop intervencije, koje su možda i okosnica samog naslova. Ostalo je i one dobre stare melanholije, po kojoj se prepoznaje senzibilitet krhke pevačice iz malog grada Jstada na jugu Švedske.

Spot za pesmu "Deep End"

Liki je objedinila svoje nove pesme u bol koji nosi skoro sve vreme u svojoj karijeri. To je sada već generička pojava, jer se njeni fanovi poput odraza u ogledalu identifikuju sa nešto turobnijom zvučnom slikom. Možda je konačno shvatila da vreme jede sve pred sobom, bez namere da se zaustavi.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Utopia".

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo