...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Kaiser Chiefs - Duck

05.08.2019.

Puls električnog srca!

.

Indi rokeri iz Lidsa, Kaiser Chiefs, svoj su povratak na scenu najavili singlom "Record Collection", ujedno otkrivši da će u julu ove godine objaviti željno iščekivani, novi studijski album "Duck". Tako je i bilo. Slobodno uđite u pačiju muzičku školu gde vas čeka sedmi album Kajzera uz jedanaest lekcija iz novije britanske pop istorije. Reč je o energičnoj kombinaciji indi zvuka i modernih melodija, kojom su ovi muzičari pokazali novu razinu zrelosti. 

"Savladali smo strah od toga da nas okolina neće prihvatiti ukoliko budemo potpuno dosledni sebi. Jednostavno, više ne osećamo da se moramo nekome dokazati. Naš prvi album nastao je na sličan način, nismo razmišljali o tome hoće li ga iko poslušati, zbog čega zvuči prilično iskreno", kaže Riki Vilson, osnivač, pevač i gitarista ovog benda.

Spot za pesmu "Record Collection"

Riki tačno zna šta da radi sa svojim glasom. On je i vrsni zabavljač sjajnog dara i prirodno opuštenog senzibiliteta. On u pesmama melanholično slavi klinačke dane dečaštva, što se posebno ističe u singlu "People Knov How to Love One Another". Ovu kompoziciju je basista Simon Rik opisao i kao "zaista važnu pesmu i sjajnu poruku za Bregzit Britaniju". Čudan spoj različitih tematika na jednm mestu čine ovaj album zaista svežim, ali i aktuelnim. 

Spot za pesmu "People Knov Hov to Love One Another"

Mnogi fanovi istuču da je ovaj album možda najači u karijeri benda. Donosi svetlucavu, vrtoglavu i šarenu kolekciju pop himni za podizanje raspoloženja. Sve to dovodi do malo verovatnog, ako ne i neizrecivog putovanja nostalgije i vešto manje ispunjenog, slobodnog, vremena svakog predanog slušaoca. Produkciju potpisuju Ben Alen (Gym Class Heroes, Gnarls Barkley, M.I.A.) i Jan Arčer (James Bay, Liam Gallagher). Za miks je bio zaslužan Mark Stent (Ed Sheeran, Arcade Fire) sa kojim su Kaiser Chiefs sarađivali još u razdoblju kad ih je hit "Everyday I Love You Less and Less" predstavio široj publici. Ovakav recept dovodi do zaključka kako raspevana ekipa iz Lidsa još uvek ima dovoljno ideja, a da se i dalje ne izvlače samo kao "One hit wonder" bend.

U nastavku poslušajte jedan pravi plesni hit, pesmu "Wait"


 
 
  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo