.
Trenutno
Music mix
Muzika

Album nedelje: Jain - Souldier

03.09.2018.

Muzička reinkarnacija!

.

Žan Galis je pravo ime devojke koja današnje muzičke liste osvaja pod umetničkim imenom Džejn (Jain). Album prvenac "Zanaka" objavila je 2015. godine, a sada je vreme za nove pop avanture jer se pre nekoliko nedelja pojavio album "Souldier". Staza njenog muzičkog obrazovanja je dugačka. Rodila se u Francuskoj, u Tuluzu 1992. godine, posle nekoliko godina seli se za Dubai, pa za Abu Dabi. Sve je to uticalo na kreativnu sliku koja će posle biti preneta i na njene albume. Treba napomenuti i da se Džejn u jednom delu svog života oprobala i kao vešta bubnjarka. Sve to je naučila u dalekoj Africi.

Period prvog albuma. Pesma "Come"

Kada je prikupila sve moguće uticaje, Džejn je krenula da realizuje prve demo snimke. Prvi album se ubrzo pojavljuje i za samo nekoliko nedelja bio je prodat u više od 50.000 primeraka. Zanaka je afrička reč i znači "Dete", a Džejn je to izdanje simbolično posvetila svojoj majci. 

Spot za pesmu "Makeba"

Novi album donosi nešto zrelije tonove, ali je pop i dalje osnova njenih kreativnih uzleta. Izdanje je bilo najavljeno singlom "Alright". Ova pesma je preko noći oborila sve rekorde na francuskim download sajtovima.

Spot zas pesmu "Alright"

Novi album donosi socijalno angažovanije pesme, pa nas tako u naslovnoj kompoziciji "Souldier" Džejn podseća na tragičan događaj - pucnjavu u klubu u Orlandu koje je odnela na desetine života dok se, sa druge strane, "Star" bavi nezavidnom pozicijom mlade žene u današnjoj industriji zabave. 

Spot za pesmu "Star"

U oktobru ove godine Džejn kreće na svetsku turneju. Mladalačka energija se prožima kroz spretnu zvučnu mutaciju drum'n'bass-a i iskonskih afro bitova. Ali iznad svega, šarm je najubojitije oružje ove pretalentovane devojke. 

U nastavku poslušajte poslednji singl "Soldier".

Dušan Majkić

.
Za kraj juna, od svega po malo! 
.
Arsenal Fest 09 završen je rano ujutro u nedelju nakon savršene letnje noći tokom koje je oko 10.000 posetilaca moglo da uživa…
.
Prošlo je dovoljno godina pa da se kragujevački Arsenal fest jasno iskristališe u očima i ušima publike željne kvalitetnog programa.…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?