...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Muzika

Album nedelje: Cypress Hill - Elephants On Acid

03.10.2018.

Godina Slona!

.

Hip-hop veterani i legende, Sajpres Hil (Cypress Hill), najavili su novo studijsko izdanje "Elephants on Acid" koji je objavljen  28. septembra za diskografsku kuću BMG. U pitanju je njihova deveta ploča, prva nakon osam godina diskografske pauze, a nasleđuje album "Rise Up" (2010) na kome su učestvovali Majk Šinoda (Linkin Park) i Tom Morelo (Rage Against the Machine). Morello i B-Ril su inače i kolege iz super-grupe Prophets of Rage. Kao najavu budućeg albuma, bend je bio objavio video singl "Band of Gypsies" koji je režirao DJ Mags, član benda. U ovoj kompoziciji može se osetiti i uticaj balkanskih i istočnjačkih bitova, što je sigurni znak kako je hip hop i dalje prava energetska salata različitih muzičkih pravaca. Naravno, treba biti majstor u kuhinji a Sajpres Hil su sigurno glavni šefovi dobrog ukusa.

Spot za pesmu "Band of Gypsies"

Novo, deveto, izdanje je i jedna vrsta proslave jubileja  kojom bend obeležava 30 godina od osnivanja, a za nepuna dva meseca Sajpres Hil su na svoj jutjub kanal postavili 4 pesme sa novog albuma (Band of Gypsies, Muggs is Dead, Crazy i Locos feat. Sick Jacken). Ako možemo proceniti na osnovu tih pesama, legendarni hip-hop sastav iz Kalifornije se vraća zvuku zahvaljujući kome su stekli planetarnu popularnost.

Spot za pesmu "Crazy"

Reper Sen Dog kaže da je bend sa novim albumom želeo da napravi nešto novo, što će se razlikovati od poslednjeg albuma.

"Nije da nismo voleli poslednji album, ali smo želeli nešto sa uobičajenim Cypress Hill vibracijama, što smo i postigli. To je čist album Cypressa Hilla od početka do kraja"rekao je Sen Dog za NME. 

ch2 jpg

Južna kapija se ponovo otvorila: Sajpres Hil

Sen Dog kaže da su devedesetih, kada je njegov sastav počeo da se bavi muzičkom produkcijom, zvučao potpuno autentično "kao niko drugi".

"Zvučali smo kao mi, a ovo je nastavak te priče" – istakao je on. Nova vest je i ta da je bend najavio i zimsku turneju u Velikoj Britaniji, gdje će posetiti Mančester, Lids, Glasgov, Birmingem i London.

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Muggs Is Dead"

Lista pesama:

01. Tusko
02. Band of Gypsies
03. Put Em in the Ground
04. Satao
05. Jesus Was a Stoner
06. Pass the Knife
07. LSD
08. Oh Na Na
09. Holy Mountain
10. Locos
11. Falling Down
12. Elephant Acid
13. Insane OG
14. The 5th Angel
15. Warlord
16. Reefer Man
17. Thru the Rabbit Hole
18. Crazy
19. Muggs is Dead
20. Blood on My Hands Again
21. Stairway to Heaven

 


  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo