...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Bob Mould - Sunshine Rock

12.02.2019.

Glasni Bob i distorzirani zraci!

.

Legenda američkog indi zvuka, nekadašnji gitarista i pevač grupe Husker Du i majstor melodične buke, Bob Mold (Bob Mould) oglasio ne se novim albumom pozitivnog naslova "Sunshine Rock". Ovo izdanje je naslednik albuma "Patch the Sky" iz 2016.godine. Na albumu možete čuti i gudačke delove koje je komponovao Mold, ali ih je odsvirao praški TV orkestar, dok je gazda Bob to slušao i snimao u svom kućnom studiju u San Francisku. I pored laganijih melodija, album je veoma okrenut iskrenom društvenom aktivizmu, pacifizmu i odgovorima gde je to, trenutno, zalutao naš nezaustavljivi napredak.

Paranoja novih informacija: Spot za pesmu "Lost Faith"

Kao što se vidi u ovom spotu, album je inspirisan vremenom koje je Mold proveo u Berlinu. "Pre četiri godine, imao sam plan za dužu pauzi. Počeo sam da povremeno boravim u Berlinu 2015.godine, našao stan u 2016. i postao stanovnik Berlina 2017.godine. Moj boravak u Berlinu je bilo iskustvo koje menja život. Zimski dani su mračni i dugi, ali kada se sunce vrati, sve oživi." Tu dakle leži kovanica iz naslova novog izdanja, koje se računa kao Bobovo oficijelno trinaesto u solo karijeri, koja je startovala krajem 80-ih godina prošlog veka. 

Svemirski indi ritam: Kompozicija "Sunshine Rock"

Velika svetska turneja je startovala u februaru. Nakon koncerata po Severnoj Americi, Bob Mould na evropski kontinent dolazi početkom marta gde će održati niz svirki u Nemačkoj, Belgiji i Velikoj Britaniji. Iskrenim fanovima pravih melodija nikada neće biti dosta pesama koje, kao iz rukava, isporučuje ovaj dobroćudni namćor, a neki idu toliko daleko u izjavama kako mu je ovo možda i najbolji album u karijeri. Bob Rocks!

U nastavku poslušajte kako Bob Mold zvuči uživo.


Spisak pesama:

1.           Sunshine Rock             

2.           What Do You Want Me to Do

3.           Sunny Love Song

4.           Thirty Dozen Roses

5.           The Final Years

6.           Irrational Poison

7.           I Fought

8.           Sin King

9.           Lost Faith

10.         Camp Sunshine

11.         Send Me a Postcard

12.         Western Sunset

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo