...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Lifestyle / Zanimljivosti

Nađemo se kod žutog

11.02.2016.

Novosađani ili oni koji se tako osećaju, znaju za "Žuto", Pozorište, Mek i druga mesta koja su često odredište za nalaženje s prijateljima. Zanimalo nas je gde se i u drugim vojvođanskim gradovima mladi nalaze, pa je ekipa O radija boravila na mini turneji u nekoliko gradova, kako bismo saznali koja su to mesta za koja "svi znaju".

.

Ekskurziju smo počeli na samom severu Vojvodine, u Subotici. Nije bilo baš tako lako nagovoriti Subotičane da nam odgovore na pitanja ili daju izjavu, koja ovoga puta nije bila samo tonska već i video, jer smo za vas snimili i mini film sa turneje. Ipak, uspeli smo da saznamo koja su to mesta gde se mladi najčešće nalaze:

"Obično kada se dogovorimo onda se nalazimo kod Meka ili kod pozorišta, to jest kod stubova".

"Uglavnom se nalazimo u centru kod kruga, ili kod Mek Donaldsa".

Nakon Subotice obreli smo se u tem Somboru, gde zaista svega ima a pogotovo zanimljivih izraza za sastajališta mladih:

"U poslednje vreme se nalaze kod fontane u centru grada, na početku glavne ulice. A kada sam ja bila mlađa onda smo se nalazili kod 'Zeke' kokičara koji je i dan danas tamo".

"Pošto sam završila Pedagoški fakultet, onda su glavno mesto okupljanja bile kockice ispred fakulteta".

Kikinda nam se pokazala u najboljem svetlu zahvaljujući momku i devojci koji su izdvojili vreme za "tur de grad" sa ekipom O radija. Zaista je bilo zadovoljstvo slušati priču o gradu od mladih ljudi koji ga ponosno prezentuju. Od njih smo "izvukli" gde ih možemo zateći ukoliko se opet nađemo u Kikindi: 

"Često se okupljaju kod Galatske ili kod 'stubića' u centru grada".

U Zrenjaninu smo vreme najviše posvetili Zelenom Zvonu i Branislavu Grubačkom Guti, sa kojim smo razgovarali o predstojećem jubileju, no o tome ćete više saznati za nekoliko dana. Znamo da je Zrenjanincima spas od vrućina Begej, ili prosto tamo traže mir, pa s toga i ne čudi da je upravo ta lokacija mesto na kome se mladi nalaze:

"Moje društvo i ja obično prvo izađemo na spomenik kod Begeja".

I za sam kraj vraćamo u Novi Sad, grad sa zavidnim brojem mladih i ustaljenim mestima za nalaženje. Kada smo ih pitali koja su to, odgovori nas nisu iznenadili ni najmanje.

"Uglavnom kod Katedrale. Takođe moji prijatelji i ja često umemo da se nađemo na početku Železničke ulice i treća destinacija je uglavnom kod Pozorišta".

"Najčešće kod Meka, Pozorišta ili Miletića. To su neka najčešća mesta".

"Uglavnom kod Katedrale ili tu negde na klupama".

Video priču sa našeg putovanja možete pogledati ovde:

Možda te još zanima:

.

Proleće: U modi je sloboda!

Prolećni filing već je uveliko preplavio Novi Sad, a ono što definitivno jedva dočekamo je momenat kada možemo da se…

.

Besplatne predstave za učenike i studente

Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, biće održan od 31. oktobra do 5. novembra u…

.

Počinje INFANT - pozorišni festival sa jasnom porukom

Jubilarni, pedeseti INFANT – internacionalni festival alternativnog i novog teatra - počinje 1. septembra uvodnom predstavom "Čovjek visine". U izboru…

.

Lekovita predstava za mlade

U Novom Sadu se već neko vreme igra predstava "Buđenje proleća - dečja tragedija", rađena po drami Franka Vedekinda iz…

.

Dramske radionice otvorene za sve

Novosadsko kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković" ponovo je bogatije za dramsku sekciju. Nekada su je vodila imena poput Mire Banjac…

.

"Mefisto" Klausa Mana: psihološki profil kolaboracioniste

Glumica Danica Grubački preporučila nam je da ove nedelje pročitamo roman "Mefisto", najpoznatiji roman Klausa Mana koji govori o prirodi…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo