.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Zanimljivosti

Besplatne turističke ture kroz Novi Sad

25.02.2016.

Besplatni turistički obilasci Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave biće organizovani u subotu, 27. februara, povodom obeležavanja Svetskog dana turističkih vodiča.

.

Predsednik Udruženja turističkih vodiča Novog Sada, Radivoj Novakov, kaže da će oni koji dođu moći da čuju zanimljive priče u vezi sa istorijom grada.

"U ovom gradu je Albert Ajnštajn, naravno uz pomoć Mileve Marić, osmislio čuvenu Teoriju relativiteta. Nedavna istorijska istraživanja su nam donela i podatak da je i otac valcera Johan Štraus svoju najčuveniju kompoziciju, valcer 'Na lepom plavom Dunavu', upravo komponovao u Novom Sadu", kaže Novakov.  

On dodaje da se obilaski organizuju sa dve lokacije u dva termina i to bilingvalno. Osim obilaska na srpskom jeziku, ukoliko bude stranih turista, zanimljivosti o gradu moći će da čuju i na engleskom jeziku.

"Prvi termin biće u 10.30 sati, kod Sat kule na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave. Omogućićemo svim zaintersovani sugrađanima da zajedno sa nama, u pratnji turističkih vodiča, obiđu Petrovaradinsku tvrđavu. U 13 sati biće obilazak Starog gradskog jezgra Novog Sada. Polazak je sa Trgu slobode, kraj spomenika Svetozaru Miletiću", kaže Novakov.

Ove ture organizuje Udruženje turističkih vodiča Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada.

R. L.

.
Fejsbuk i Instagram ne služe samo za skupljanje lajkova, a Jutjub nije samo za slušanje muzike. Činjenica je da ih velika većina…
.
Šta radite kada je napolju temperatura 54 stepena u minusu? Fotkate, ukoliko vam uređaji nisu otkazali.
.
Javni prevoz je nepresušni izvor kreativnosti, bizarnosti i svega onoga što vas neretko nasmeje, začudi, a ponekad i na smrt isprepada.…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?