.
Trenutno
Prava stvar
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

TakeFile: Šaljite podatke online

04.01.2017.

Morate da prebacite neke fajlove prijatelju preko interneta ali ne želite da ih otpremite na bilo kakav server? Ne želite ni da preuzimate dodatke i programe u te svrhe? Rešenje dolazi u vidu sajta TakeFile.

.

Kako piše sajt saznajnovo.com, TakeFile sajt je kreiran sa namerom da olakša korisnicima prenos fajlova preko interneta bez obaveze da taj fajl ostane negde na serveru. Dakle, to je P2P (peer-to-peer) razmena fajlova, nešto kao Torrent.

Međutim, najbolje od svega je što ne morate preuzeti apsolutno nikakav dodatak ili softver, ni vi a ni osoba kojoj je fajl namenjen! Zvuči super, zar ne?

Da, super i jeste jer na taj način možete brzo poslati prijatelju neki bitan dokument i ne želite da taj dokument završi ni na jednom serveru već direktno u njegov računar. Jeste, možete kreirati Torrent fajl i poslati da druga strana preuzme, ali to podrazumeva da i ta druga strana ima neki Torrent klijent.

Ovaj sajt koristi WebRTC tehnologiju koja je već integrisana u Chrome i Firefox pa nije potrebno ništa dodatno instalirati, što dođe veoma korisno kada druga strana nije najspretnija sa računarima.

Radi veoma jednostavno, potrebno je samo da otvorite sajt, prevučete fajl koji želite da pošaljete i odmah nakon toga će te dobiti unikatan link pomoću koleg neko može preuzeti taj fajl.

Jedino ograničenje, ili možda i ne, je što se transakcija može obavljati samo dok je vaš veb pregledač (tj. veb pregledač osobe koja šalje fajl) otvoren. Znači, prenos prestaje čim ugasite veb pregledač. To je možda i mana, ali to može biti dobra mera sigurnosti.

Osim svega toga, razmena je enkriptovana tako da su svi podaci sigurni! Ako ipak želite da fajl ostane na njihovom serveru, moguće je i to.

Tako da, ukoliko šaljete bitne fajlove, ili neke veće fajlove, ovaj sajt je pravi rešenje za vas.

L.K./Saznajnovo.com

.
Potvrdu svoje ličnosti mladi u današnje vreme često traže na društvenim mrežama. Najuticajnije su one mreže na kojima se postavljaju…
.
Google Maps je najbolji za navigaciju, ali je fokusiran na svaku tačku na određenoj destinaciji. Radi se o generalnom pristupu koji…
.
Ako vas je ikad zanimalo koliko ljudi ima na planeti baš u ovom trenutku, koliko je šuma izgubljeno ove godine ili koliko je automobila…
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?