.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

TakeFile: Šaljite podatke online

04.01.2017.

Morate da prebacite neke fajlove prijatelju preko interneta ali ne želite da ih otpremite na bilo kakav server? Ne želite ni da preuzimate dodatke i programe u te svrhe? Rešenje dolazi u vidu sajta TakeFile.

.

Kako piše sajt saznajnovo.com, TakeFile sajt je kreiran sa namerom da olakša korisnicima prenos fajlova preko interneta bez obaveze da taj fajl ostane negde na serveru. Dakle, to je P2P (peer-to-peer) razmena fajlova, nešto kao Torrent.

Međutim, najbolje od svega je što ne morate preuzeti apsolutno nikakav dodatak ili softver, ni vi a ni osoba kojoj je fajl namenjen! Zvuči super, zar ne?

Da, super i jeste jer na taj način možete brzo poslati prijatelju neki bitan dokument i ne želite da taj dokument završi ni na jednom serveru već direktno u njegov računar. Jeste, možete kreirati Torrent fajl i poslati da druga strana preuzme, ali to podrazumeva da i ta druga strana ima neki Torrent klijent.

Ovaj sajt koristi WebRTC tehnologiju koja je već integrisana u Chrome i Firefox pa nije potrebno ništa dodatno instalirati, što dođe veoma korisno kada druga strana nije najspretnija sa računarima.

Radi veoma jednostavno, potrebno je samo da otvorite sajt, prevučete fajl koji želite da pošaljete i odmah nakon toga će te dobiti unikatan link pomoću koleg neko može preuzeti taj fajl.

Jedino ograničenje, ili možda i ne, je što se transakcija može obavljati samo dok je vaš veb pregledač (tj. veb pregledač osobe koja šalje fajl) otvoren. Znači, prenos prestaje čim ugasite veb pregledač. To je možda i mana, ali to može biti dobra mera sigurnosti.

Osim svega toga, razmena je enkriptovana tako da su svi podaci sigurni! Ako ipak želite da fajl ostane na njihovom serveru, moguće je i to.

Tako da, ukoliko šaljete bitne fajlove, ili neke veće fajlove, ovaj sajt je pravi rešenje za vas.

L.K./Saznajnovo.com

.
Fejsbuk i Instagram ne služe samo za skupljanje lajkova, a Jutjub nije samo za slušanje muzike. Činjenica je da ih velika većina…
.
Misliš da je lako objaviti dobar story na Instagramu? Bez ove aplikacije nikako. 
.
Iako nas je tehnologija dovela do toga da možemo da se dopisujemo sa drugim delom planete u jednom trenutku, ništa ne može zameniti…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?