.
Trenutno
Gost O radija
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

TakeFile: Šaljite podatke online

04.01.2017.

Morate da prebacite neke fajlove prijatelju preko interneta ali ne želite da ih otpremite na bilo kakav server? Ne želite ni da preuzimate dodatke i programe u te svrhe? Rešenje dolazi u vidu sajta TakeFile.

.

Kako piše sajt saznajnovo.com, TakeFile sajt je kreiran sa namerom da olakša korisnicima prenos fajlova preko interneta bez obaveze da taj fajl ostane negde na serveru. Dakle, to je P2P (peer-to-peer) razmena fajlova, nešto kao Torrent.

Međutim, najbolje od svega je što ne morate preuzeti apsolutno nikakav dodatak ili softver, ni vi a ni osoba kojoj je fajl namenjen! Zvuči super, zar ne?

Da, super i jeste jer na taj način možete brzo poslati prijatelju neki bitan dokument i ne želite da taj dokument završi ni na jednom serveru već direktno u njegov računar. Jeste, možete kreirati Torrent fajl i poslati da druga strana preuzme, ali to podrazumeva da i ta druga strana ima neki Torrent klijent.

Ovaj sajt koristi WebRTC tehnologiju koja je već integrisana u Chrome i Firefox pa nije potrebno ništa dodatno instalirati, što dođe veoma korisno kada druga strana nije najspretnija sa računarima.

Radi veoma jednostavno, potrebno je samo da otvorite sajt, prevučete fajl koji želite da pošaljete i odmah nakon toga će te dobiti unikatan link pomoću koleg neko može preuzeti taj fajl.

Jedino ograničenje, ili možda i ne, je što se transakcija može obavljati samo dok je vaš veb pregledač (tj. veb pregledač osobe koja šalje fajl) otvoren. Znači, prenos prestaje čim ugasite veb pregledač. To je možda i mana, ali to može biti dobra mera sigurnosti.

Osim svega toga, razmena je enkriptovana tako da su svi podaci sigurni! Ako ipak želite da fajl ostane na njihovom serveru, moguće je i to.

Tako da, ukoliko šaljete bitne fajlove, ili neke veće fajlove, ovaj sajt je pravi rešenje za vas.

L.K./Saznajnovo.com

.
Ako vam instagram služi pretežno za gledanje mimova, gotovo je sigurno da vam je explore feed prepun ovakvog sadržaja. Ipak, da…
.
Jedna tura godišnjih odmora se lagano završava, ali za sve one koji još nisu ispucali sve dane, stiže pomoć kada je u pitanju…
.
Mnogo je lakše popiti kafu umesto obroka, nego konstantno smišljati nove kombinacije hrane. Na kafi nažalost ne može da se živi,…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?