.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

Sajt za proveru istinitosti vesti

14.12.2017.

Priznaj da su ti dosadili internet tračevi i glasine, muka ti je od lažnih vesti, poluvesti i nepatvorenog provociranja, zbog čega ti preporučujemo snopes.com - sajt za testiranje istine. 

.

Ako si jedan od nas razočaranih, veru u ljude i informacije možeš povratiti na sajtu snopes.com – mestu gde mitovi padaju. Dobitnik dve Vebi nagrade, portal snopes.com osnovao je Dejvid Mikelson iz Los Anđelesa. U početku je istraživao urbane legende i vremenom je napravio sajt kog korisnici danas tretiraju kao jedan od osnovnih izvora informacija na internetu.

Uprošćeno govoreći, na sajtu snopes.com nalaze se stručne i naučne analize neproverenih vesti, glasina, pa čak i fotografija. Sa velikom pouzdanošću, na snopes.com uvek možete proveriti da li je neka inormacija istinita, lažna ili nemoguća za proveriti.

Trenutno je snopes.com najvažnije mesto za svetske folkloriste i sakupljače, odnosno razbijače urbanih mitova. Neke od 25 vrućih tema koje sada obrađuje su legende o uskrsu, statue sa Uskršnjih ostrva, lažno najavljeni "Zeleni Mesec" i potvrđena činjenica da su tokom 2015. američke bebe ubile greškom, i nemarom roditelja, više Amerikanaca nego teroristi.

.
Kad već mogu da nam se pokradu podaci na internetu, zašto mi njega ne bismo "pokrali" i učinili život lakšim?
.
Koliko ste samo puta pomislili kako bi odlično bilo da sve te informacije o kultunim dešavanjima koje vas zanimaju ne morate da…
.
Trčanje u mestu koliko god da je korisno, nije preterano zabavno. Nije zabavan kardio generalno sam po sebi, ali instagram stranica…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Da li vas hvata potrošačka groznica  pred praznike?