.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Sajt za proveru istinitosti vesti

14.12.2017.

Priznaj da su ti dosadili internet tračevi i glasine, muka ti je od lažnih vesti, poluvesti i nepatvorenog provociranja, zbog čega ti preporučujemo snopes.com - sajt za testiranje istine. 

.

Ako si jedan od nas razočaranih, veru u ljude i informacije možeš povratiti na sajtu snopes.com – mestu gde mitovi padaju. Dobitnik dve Vebi nagrade, portal snopes.com osnovao je Dejvid Mikelson iz Los Anđelesa. U početku je istraživao urbane legende i vremenom je napravio sajt kog korisnici danas tretiraju kao jedan od osnovnih izvora informacija na internetu.

Uprošćeno govoreći, na sajtu snopes.com nalaze se stručne i naučne analize neproverenih vesti, glasina, pa čak i fotografija. Sa velikom pouzdanošću, na snopes.com uvek možete proveriti da li je neka inormacija istinita, lažna ili nemoguća za proveriti.

Trenutno je snopes.com najvažnije mesto za svetske folkloriste i sakupljače, odnosno razbijače urbanih mitova. Neke od 25 vrućih tema koje sada obrađuje su legende o uskrsu, statue sa Uskršnjih ostrva, lažno najavljeni "Zeleni Mesec" i potvrđena činjenica da su tokom 2015. američke bebe ubile greškom, i nemarom roditelja, više Amerikanaca nego teroristi.

.
Goodreads je najveći sajt na svetu namenjen ljubiteljima čitanja, a njegova krilatica je "Prava knjiga, u pravim rukama, u pravo…
.
"Tales Of Mere Existence", odnosno "Priče o pukom postojanju" animirani je serijal klipova na jutjubu koji će vas nasmejati i sa…
.
Kanadski umetnik Džon Rafman od Guglovih uličnih snimaka pravi fantastične galerije fotografija na 9-eyes.com.
Program
Kalendar događaja
Januar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Kako ćete se informisati kad Facebook potpuno izbaci medije iz news feeda?