...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Lifestyle / Web

Radiobattle: Slovenija odnela pobedu protiv Jermenije

05.02.2016.

Peta radijska bitka između slovenačkog radija "Val 202" i jermenskog "Armradio" završila se pobedom Slovenaca. Kao i sve dosadašnje bitke, muzičko i voditeljsko nadmetanje trajalo je jedan sat, a ovoga puta borba je bila potpuno neizvesna na društvenoj mreži Twitter, gde su slušaoci mogli da glasaju za jednu od dve ekipe na haštagovima #radibattleSI (Slovenija), odnosno #radiobattleAM (Jermenija).

.

Prateći hashtagove oba tima, već u prvoj trećini bitke videlo se da su tviteraši iz obe zemlje veoma aktivni, te da je teško iz sekunda u sekund pratiti ko je bolji po broju tvitova. Tako je tokom programa izjavio i organizator bitke i voditelj Rai Due radija iz Milana Filipo Solibelo, koji je sa presekom stanja javio tri puta, svaki put sa drugačijim rezultatima.

"Ovo je bila bitka sa najneizvesnijim ishodom do sada, ali je na kraju pobedila Slovenija", rekao je Solibelo, a po završetku večerašnjeg kola zemlje koje nastavljaju takmičenje su Estonija, Italija, Letonija, Slovenija i naravno Srbija i O radio, koji je u drugoj bici po redu deklasirao Nemačku.

Tokom sat vremena, Slovenački radio Val 202 je nekoliko puta iznenadio publiku svojim izborom muzike, a sudeći prema tvitovima, ekipa na lajni je bila oduševljena Motorhed-om i malim tribjutom za nedavno preminulog Lemmy-ja. Pesma koja je povukla najviše glasova i sjajnih komentara definitivno je bilo podsećanje na jednu od najpoznatijih i najmoćnijih klubskih hitova - God is DJ by Faithless. 

Jermenija je tokom bitke ponudila malo više sentiša i "girly, curly, lovely" pesama. Voditeljski par je sjajno išao uz tu atmosferu, a tviteraši iz Jermenije su se dobro držali sve do samog kraja bitke. Sledeća bitka biće održana u nedelju 14. februara između San Marina i Litvanije, i moći će da se sluša uživo na O radiju.

Radio bitka je projekat koji već drugu godinu za redom povezuje radiostanice u celoj Evropi, a ideja je između ostalog da to budu stanice koje su uglavnom fokusirane na mlade. Moto i jeste da mladi što više sarađuju i da ono što se sluša u jednoj zemlji mogu da čuju i ljudi iz drugih zemalja. Organizuje je italijanski Rai Due, a glasa se isključivo na Twitteru upotrebom haštagova. Broje se svi tvitovi i ritvitovi prispeli od 20 do 21 čas.

Što se tiče O radija, do finala nas čekaju još tri kruga takmičenja, a ove godine su se u ukupnoj konkurenciji takmičile ili se još uvek takmiče čak 16 radio stanica iz Italije, Letonije, Estonije, Jermenije, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Litvanije, Švajcarske, Australije, Švedske, Irske, Francuske, Slovenije i Srbije.

O radio će prenositi sve radijske bitke do kraja takmičenja, pa iskoristite priliku da čujete kakvu muziku slušaocima preporučuju svi naši oponenti nedeljom od 20 do 21h na našem streamu.

Možda te još zanima:

.

#radiobattleRS: Čestitke sa svih strana

Podrška i čestitke Oradiju zbog velike pobede u #radiobattleRS protiv slovenačkog radija Val 202, pljušte od prošle nedelje. Uz naše…

.

#radiobattleRS: Večeras je O radiju potrebna najveća podrška

Danas definitivno imate i znate za koga da glasate. Ako se i dvoumite oko političkih partija, onda sigurno nemate dilemu…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

#radiobattleRS: Slovenci su teški protivnici u finalu

Do finala radio bitke u Firenci, u kome će se O radio takmičiti protiv slovenačkog Vala 202, ostao je samo…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo