.
Trenutno
Lampica
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

Lokalni jezici iz celog sveta

03.07.2018.

Neki ljudi imaju tu sreću da odrastu u porodicama u kojima se priča više različitih jezika iz različitih delova sveta. Međutim, ako ipak niste te sreće, našli smo sajt koji će razbiti sve jezičke barijere. 

.

Localingual je sajt na kojem možete pronaći lokalitete iz svih država sveta. Sajt je napravljen u vidu mape i sve što je potrebno je da kliknete da određenu državu i sa desne strane će vam se pojaviti različite vrste izgovora u toj državi.

Pored ove opcije, ova stranica takođe pruža mogućnost učenja osnovnih fraza u određenom jeziku, te ga možete u svakom trenutku iskoristiti ne samo kao zanimlijvost, već i za sporazumevanje i komunikaciju ako se nađete u nekoj državi, a ne znate jezik.  

Kako kaže autor ovog sajta, njegov san je da ova stranica postane Vikipedija jezika i dijalekata, s obzirom na to da je nastala iz putovanja od tri meseca po svetu, na kom je autor snimao lokalitete. 

Odlična prilika da ako ne posetite neko mesto, možete bar da čujete kako njihov narod zvuči i bar na taj način iskusite deo te kulture. 

.
Ako vam nije dosta dejting aplikacija ili su vam dosadile, imamo predlog za  jednu koja je potpuno drugačija od drugih.
.
Svedoci smo sve većeg curenja informacija, ličnih podataka kao i poruka sa društvenih mreža. Postavlja se pitanje da li ćemo…
.
Svake tri sekunde, neko je prisiljen da napusti svoj dom zbog sukoba ili progona. Među njima je više od 22 miliona izbeglica, od…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?