.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Lifestyle / Web

Lokalni jezici iz celog sveta

03.07.2018.

Neki ljudi imaju tu sreću da odrastu u porodicama u kojima se priča više različitih jezika iz različitih delova sveta. Međutim, ako ipak niste te sreće, našli smo sajt koji će razbiti sve jezičke barijere. 

.

Localingual je sajt na kojem možete pronaći lokalitete iz svih država sveta. Sajt je napravljen u vidu mape i sve što je potrebno je da kliknete da određenu državu i sa desne strane će vam se pojaviti različite vrste izgovora u toj državi.

Pored ove opcije, ova stranica takođe pruža mogućnost učenja osnovnih fraza u određenom jeziku, te ga možete u svakom trenutku iskoristiti ne samo kao zanimlijvost, već i za sporazumevanje i komunikaciju ako se nađete u nekoj državi, a ne znate jezik.  

Kako kaže autor ovog sajta, njegov san je da ova stranica postane Vikipedija jezika i dijalekata, s obzirom na to da je nastala iz putovanja od tri meseca po svetu, na kom je autor snimao lokalitete. 

Odlična prilika da ako ne posetite neko mesto, možete bar da čujete kako njihov narod zvuči i bar na taj način iskusite deo te kulture. 

.
Komunikacija sa ljudima nije baš uvek nešto najslađe što može da vam se dogodi u toku dana, ali kolačić sa korisnim savetom…
.
Niko neće moći da zameni profesiju psihologa, ali šta biste pomislili kada bismo vam rekli da je određena aplikacija za lečenje…
.
Vreme provedeno uz mobilni telefon brzo prolazi, bez da to i primetimo. Zbog toga je Google osmislio posebnu aplikaciju kojom omogućava…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?