...
TRENUTNO20:00 - 21:00RetroTips

Lifestyle / Web

Lifehacker: Fore i poneki fazon

06.12.2016.

Dobar savet zlata vredi, posebno ako je zabavan. Zato ti danas preporučujem da posetiš sajt lifehacker.com i poveriš na koje sve načine možeš unaprediti sitnice koje život znače.

.

Lifehacker je sajt osnovan pre 11 godina, u formi blogova. Dobre ideje i softver nudi pod sloganom "Saveti, trikovi i preuzimanja koja završavaju stvari".

Evo i nekih od saveta: kako preživeti crni petak, koja mačka je savršena za osobu koja mrzi automobile, deset stvari koje svaki korisnik kompjutera mora da zna, te kako savršeno okačiti sliku na zid pomoću viljuške.

Blog postovi se uglavnom bave Windows, Mac, Andoird, i Linux programima ali i generalnim trikovima koji nam olakšavaju elektronske navike. Imaju i rubrike za finansije i zdravlje, od vraćanja studentskog kredita do eliminacije košmarnih snova.

Sajt se radnim danom ažurira 18 puta, vikednom nešto ređe. Pored bezbroj aplikacija, meni su najbolji životni trikovi tipa kako napraviti medovinu kod kuće, kada je ulje spremno za šniclu i kako jednostavne, jeftine namirnice pripremiti na fensi način.

Tonski prilog poslušaj u plejeru ispod:

I.M.

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo