.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

Google AI igrica prepoznaje i uči šta crtate

03.01.2017.

Veštačka inteligencija (Artificial intelligence – AI) je u današnje vreme dosta popularna i koristi se sve intezivnije. Kako piše sajt saznajnovo.com Google ima najrazvijeniju veštačku inteligenciju do sada i dostupna je krajnjim korisnicima.

.

Imali smo prilike da vidimo kako je veštačka inteligencija integrisana u novom Google asistentu (Google Assistant) koji je zamenio Google Now.

Sada se možemo igrati zahvaljujući Google AI eksperimentima. "A. I. Experiments" je nešto slično kao Chrome Experiments samo što ovde korisnici mogu postavljati eksperimente bazirane na veštačkoj inteligenciji.

Kako piše sajt saznajnovo.com na taj način krajnji korisnici mogu veoma lako razumeti veštačku inteligenciju i čak kreirati nešto svoje. Recimo, Quck, Draw! igrica ima ugrađenu AI i ume da prepozna crtež koji crtate rukom.

Ova veštačka inteligencija vremenom uči, ali i zaboravlja, što je i njena odlika, baš kao i ljudski mozak. Konkretno ova igra uči dok crtate i tako se usavršava. Pamti, recimo, koliko vam vremena treba da nacrtate neki deo slike, ili koje delove prvo crtate.

Desi se da prepozna sliku pre nego što je završite, a tokom crtanja u realnom vremenu pokušava da prepozna i izgovara na šta slika u tom trenutku liči. Naravno, desi se da ni ne pogodi. Imate šest crteža i za svaki po 20 sekundi, pa okušajte svoj talenat.

L.K./saznajnovo.com

.
Fejsbuk i Instagram ne služe samo za skupljanje lajkova, a Jutjub nije samo za slušanje muzike. Činjenica je da ih velika većina…
.
Misliš da je lako objaviti dobar story na Instagramu? Bez ove aplikacije nikako. 
.
Iako nas je tehnologija dovela do toga da možemo da se dopisujemo sa drugim delom planete u jednom trenutku, ništa ne može zameniti…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?