.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Web

Google AI igrica prepoznaje i uči šta crtate

03.01.2017.

Veštačka inteligencija (Artificial intelligence – AI) je u današnje vreme dosta popularna i koristi se sve intezivnije. Kako piše sajt saznajnovo.com Google ima najrazvijeniju veštačku inteligenciju do sada i dostupna je krajnjim korisnicima.

.

Imali smo prilike da vidimo kako je veštačka inteligencija integrisana u novom Google asistentu (Google Assistant) koji je zamenio Google Now.

Sada se možemo igrati zahvaljujući Google AI eksperimentima. "A. I. Experiments" je nešto slično kao Chrome Experiments samo što ovde korisnici mogu postavljati eksperimente bazirane na veštačkoj inteligenciji.

Kako piše sajt saznajnovo.com na taj način krajnji korisnici mogu veoma lako razumeti veštačku inteligenciju i čak kreirati nešto svoje. Recimo, Quck, Draw! igrica ima ugrađenu AI i ume da prepozna crtež koji crtate rukom.

Ova veštačka inteligencija vremenom uči, ali i zaboravlja, što je i njena odlika, baš kao i ljudski mozak. Konkretno ova igra uči dok crtate i tako se usavršava. Pamti, recimo, koliko vam vremena treba da nacrtate neki deo slike, ili koje delove prvo crtate.

Desi se da prepozna sliku pre nego što je završite, a tokom crtanja u realnom vremenu pokušava da prepozna i izgovara na šta slika u tom trenutku liči. Naravno, desi se da ni ne pogodi. Imate šest crteža i za svaki po 20 sekundi, pa okušajte svoj talenat.

L.K./saznajnovo.com

.
Mnogo je lakše popiti kafu umesto obroka, nego konstantno smišljati nove kombinacije hrane. Na kafi nažalost ne može da se živi,…
.
Dosadni su ti Instagram filteri i voliš nešto alternativniju obradu fotki? Imamo aplikaciju za tebe. 
.
Volite da istražujete o zvezdama? Imamo aplikaciju za vas. 
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?