.
Trenutno : Spojleri
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Web

Google AI igrica prepoznaje i uči šta crtate

03.01.2017.

Veštačka inteligencija (Artificial intelligence – AI) je u današnje vreme dosta popularna i koristi se sve intezivnije. Kako piše sajt saznajnovo.com Google ima najrazvijeniju veštačku inteligenciju do sada i dostupna je krajnjim korisnicima.

.

Imali smo prilike da vidimo kako je veštačka inteligencija integrisana u novom Google asistentu (Google Assistant) koji je zamenio Google Now.

Sada se možemo igrati zahvaljujući Google AI eksperimentima. "A. I. Experiments" je nešto slično kao Chrome Experiments samo što ovde korisnici mogu postavljati eksperimente bazirane na veštačkoj inteligenciji.

Kako piše sajt saznajnovo.com na taj način krajnji korisnici mogu veoma lako razumeti veštačku inteligenciju i čak kreirati nešto svoje. Recimo, Quck, Draw! igrica ima ugrađenu AI i ume da prepozna crtež koji crtate rukom.

Ova veštačka inteligencija vremenom uči, ali i zaboravlja, što je i njena odlika, baš kao i ljudski mozak. Konkretno ova igra uči dok crtate i tako se usavršava. Pamti, recimo, koliko vam vremena treba da nacrtate neki deo slike, ili koje delove prvo crtate.

Desi se da prepozna sliku pre nego što je završite, a tokom crtanja u realnom vremenu pokušava da prepozna i izgovara na šta slika u tom trenutku liči. Naravno, desi se da ni ne pogodi. Imate šest crteža i za svaki po 20 sekundi, pa okušajte svoj talenat.

L.K./saznajnovo.com

.
Pre pojave pametnih telefona, morali smo da skeniramo knjige, novine, bilo koji drugi papirni dokument ili fotografije. Sada, postoje…
.
Keybr.com je sajt koji će vas brzo ubaciti među ljude koji na tastaturi tipkaju brzo i tačno. Tako barem tvrde vlasnici ovog, veoma…
.
Dries Depoorter je belgijski umetnik koji se bavi pravima privatnosti, veštačkom inteligencijom i društvenim mrežama. On je kreator…
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?