...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Web

Blog za nedeljnu inspiraciju

31.07.2017.

Nije uvek lako pronaći inspiraciju za neki posao ili zadatak, posebno kada se od vas očekuje da stalno budete kreativni. Zbog raznoraznih razloga događaju nam se mentalne blokade, nekada je to stres, često sumorna svakodnevica ili, prosto, velika vrućina. Sajt This is collosal pomaže vam u tome da lako pronađete inspiraciju.

.

Autor ovog nagrađivanog sajta je Kristofer Džobson koji je celu priču pokrenuo još 2010. godine i to kao lični blog o umetnosti, nauci i lepoti prirodnog sveta. U međuvremenu je stigao da bude nominovan za Webby nagradu na polju istraživanja umetnosti i drugih aspekata vizuelne kulture, a 2013. godine osvojio je Utne Media Award za praćenje umetnosti.

Radovi izloženi na This is collosal su vrlo zanimljivi i svake nedelje možete pronaći dvadesetak novih postova o fotografiji, dizajnu, animaciji, slikarstvu, umetničkim instalacijama, arhitekturi, crtežu i uličnoj umetnosti.

Ono što čini ovaj sajt posebnim je to što su svi članci fokusirani na umetnike koji stvaraju rukama, odnosno, nemaju ništa zajedničko sa digitalnim svetom, osim činjenice da su u njemu izloženi.

Poseban segment u okviru sajta čini prodavnica, koncipirana slično kao Pinterest, u kojoj možete pronaći raznorazne rukotvorine i kupiti ih po povoljnim cenama.

P. N.

 

Možda te još zanima:

.

Sajt sa odličnim sajtovima!

Čak i na internetu koji nam nudi bezbroj mogućnosti, nekada možemo da upadnemo u rutinu kada su u pitanju stvari…

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Šta se kuva?
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo