...
TRENUTNO19:00 - 19:10Popodne na O radiju

Lifestyle / Video igre

Pokemon Go: igrica koja je zaludela svet

13.07.2016.

Ukoliko ste imali pristup internetu proteklih 48 sati, sigurno ste primetili da svi pričaju o Pokemon Go igrici. Ova aplikacija za kojom je poludeo ceo svet vam omogućava da bar približno postanete Pokemon trener.

.

Ako ste prethodnih par dana oko sebe videli ljude koji naizgled bez razloga gledaju u telefon i izgledaju kao da vijaju nešto što im je od životne važnosti, ne brinite – to su samo igrači igrice Pokemon Go.

Kompanija Niantic napravila je ovu AR igru (augmented reality) za Android i iOS uređaje, koja omogućava da se pokemoni hvataju u "stvarnom" svetu.

Nakon što instalirate aplikaciju, vaš telefon preko GPS-a projektuje stvarnu okolinu u kojoj se kriju virtualni pokemoni. Prava zabava počinje kada krenete da ih hvatate Pokeloptom koja se nalazi na ekranu telefona, a sve postaje još luđe kada se nađete u borbi pokemona!

igrica jpg

Iako je izašla pre svega nedelju dana, Pokemon Go je postala glavna igra ovog leta. Za manje od 24 sata, postala je najviše preuzimana aplikacija na App Store-u u Americi, a internet je preplavljen informacijama o tome gde se može uloviti koji pokemon. Ono što je specifično za ovu igricu je da je ona i neka vrsta blagog treninga – prosto te tera da izađeš iz kuće i šetaš dok ne naiđeš na Pikačua, Čarmandera i ostalu ekipu. Nekim ljudima je promenila i život – jedan momak je dobio otkaz zbog nje, a jedan je odlučio da da ostavku i ode na dva meseca da putuje po svetu i lovi pokemone!

Broj korisnika ove aplikacije raste iz dana u dan, a njena popularnost će verovatno dostići maksimum kada bude dostupna i korisnicima iz Evrope i Azije. Do tada, svi koji ste uspeli da je instalirate, zapamtite – Morate ih skupiti sve!

Sofija Balać

Možda te još zanima:

.

Pokemon Sleep: igra koja će te oterati u krevet

Pokémon Company je nedavno objavila detalje o igri koja je najavljena još 2019. godine. U pitanju je Pokemon Sleep koju svi željno čekaju,…

.

Campfire - društvena mreža za Niantic igre

Proizvođač Pokémon Go aplikacije, Niantic, napravio je društvenu aplikaciju za svoje igre. Campfire je prvobitno najavljen u maju i bio je u…

.

Policajci otpušteni jer su jurili Pokemone umesto lopova

Dvojica policajaca u Los Anđelesu dobili su otkaz jer su jurili Pokemone, umesto pljačkaša, pokazuju sudski spisi. Oni su bili…

.

Pokemon Go i dalje donosi zaradu

Igra Pokemon Go ovih dana proslavlja peti rođendan, a i dalje se dobro drži uprkos pandemiji i činjenici da je…

.

Pokemon GO se prilagodio kućnoj izolaciji

Iako je Pokemon GO je za većinu igra čije je vreme prošlo, ipak još uvek postoji aktivna zajednica igrača zavisnih…

.

Dve nove Pokemon igre dolaze na Facebook

Ljubitelji Pokemona imaju novih razloga za radost, stižu igre Pokémon Tower Battle i Pokémon Medallion Battle. Obe igre su već dostupne – u…

  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo