Lifestyle / Kuhinja
Toffifee torta
Čokoladica i čokolada i čokoladno sveee!
Potrebno:
100 g šećera
3 jaja
malo soli
kesica vanilin šećera
75 g brašna
puding od karamele
kašičica praška za pecivo
200 g crne čokolade
200 g lešnika
800 g slatke pavlake
kašičica putera
nekoliko “toffifee” bombona za ukrašavanje
Postupak:
Umuti čvrst sneg od belanaca sa četiri kašike hladne vode i malo soli, dodaj šećer pomešan sa vanilom i posebno umućena žumanca. Postepeno umešaj brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Testo sipaj u kalup za tortu i peci u rerni na 175 stepeni oko 25 minuta. Na umerenoj temperaturi zagrej slatku pavlaku, dodaj 150 g čokolade i lešnike isečene na krupnije komade. Mešaj dok se čokolada sasvim ne otopi i stavi u frižider da odstoji pet sati.
Koru preseci tako da gornji deo bude tanji, a donji deblji. Donju koru nafiluj sa 2/3 krema, stavi gornju koru, premaži ostatak fila i ostavi u frižideru četiri sata. Ostatak čokolade i puter otopi na pari i kružno (prečnika 10 cm) namaži površinu torte, okolo ukrasi “ toffifee ” bombonama, ohladi i seviraj.
J.M