...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Windows 10 Build - stiže i Spartan

31.03.2015.

Windows 10 Build spreman za preuzimanje, uz njega stiže i Spartan!

.

Dobre vesti za sve članove Windows insider programa: Microsoft je upravo objavio novu verziju Windows 10 Technical Preview operativnog sistema, a on je doneo i jednu od najiščekivanijih karakteristika - Spartan pretraživač.

Windows 10 build 10049 verzija operativnog sistema je skoro u potpunosti koncentrisana na Spartan, pa ćemo osim ove aplikacije videti samo nekoliko manjih poboljšanja i ispravki, uključujući i neke promene načinjene na Photos aplikaciji.

Dolazak Project Spartana u Windows 10 Technical Preview je prvi korak koji Microsoft čini u dugoočekivanom povlačenju Internet Explorera, koji je korisnicima Windowsa dugo bio dostupan ali i sve ređe korišćen.

U sledećoj iteraciji Windowsa, Spartan će biti ponuđen zajedno sa Internet Explorerom kako bi se izbegli problemi kompatibilnosti. Spartan je univerzalni pregledač te će biti ponuđen korisnicima računara, tableta i telefona.

Izvor: benchmark.rs/B92

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Linux jedini podržava dijagonalni način rada monitora

Prema rečima pojedinih developera, savršena rotacija monitora za razvoj softvera iznosi 22 stepena. Upravo to omogućava Linux.

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Čuvajte se StripedFly malvera

Punih pet godina jedan malver ostao je neprimećen zarazivši za to vreme više od milion Windows i Linux sistema.

.

Microsoft izbacuje WordPad iz Windowsa

Aplikacija za uređivanje teksta, po funkcionalnostima na pola puta između Notepada i Worda, nestaće iz Windowsa 10 i 11 nakon…

.

Microsoft testira opciju stabilnijeg Windowsa

Microsoft testira rešenje koje će omogućiti da se izbegne potreba za potpunom reinstalacijom Windows operativnog sistema.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo