...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Lifestyle / Tehnologija

Virtuelna tastatura za poneti

24.09.2018.

Kompanija Tap Systems napravila je nosivi uređaj koji istovremeno predstavlja tastaturu i miša, ali i gejming kontroler, koji u sebi obezbeđuje jednostavnost i intuitivnost upotrebe.

.

Uređaj se navlači na ruke, na vrhove prstiju i detektuje njihovo tapkanje. Preko bluetooth veze može da se poveže sa različitim uređajima i da služi za kucanje teksta, pozicioniranje, kliktanje i skrolovanje na praktično bilo kojoj podlozi.

Kako prenosi Engadget, postoji i mogućnost remapiranja i podešavanja virtuelnih tastera, pa može da se prilagođava različitim igrama. Pored upotrebe sa VR opremom, može da se iskoristi i nezavisno od nje. Podržani su Windows, Android i iOS operativni sistemi.

Ugrađena baterija obezbeđuje do osam časova rada, a vreme punjenja je oko 2 časa. Uređaj se isporučuje u odgovarajućoj kutiji koja je zgodna i za prenošenje.

Možda te još zanima:

.

Najavljen uređaj za pomešanu stvarnost Apple Vision Pro

Kako kaže izvršni direktor kompanije Apple, "novi model naočara besprekorno spaja stvarni i virtuelni svet". Najavljena je i najnovija verzija…

.

Novi gadget za potpunije VR iskustvo

Virtuelna stvarnost (VR) bi trebalo da ponudi korisnicima impresivno iskustvo, tako što u suštini isključuje korisnike iz stvarnog sveta korišćenjem slušalica.…

.

Cities: VR - nova zabava za graditelje

Na ovom svetu postoje dve grupe ljudi - oni koji vole Sims i oni koji vole Sim City. Kako je…

.

VR donosi novu dimenziju za Resident Evil 4

Krajem ovog meseca, izazi verzija igre Resident Evil 4 prilagođena virtuelnoj realnosti, odnosno Fejsbukovom Oculus Quest 2 setu.

.

Virtuelna postavka Galerije Matice srpske

Galerija Matice srpske priključila se kulturnim ustanovama koje su otvorile "onlajn vrata" svojim posetiocima. 

.

Upoznaj umetnike MSUB-a

Nova postavka beogradskog Muzeja savremene umetnosti (MSUB) zbog vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom nije otvorena, ali je muzej omogućio zainteresovanima da…

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo