.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Uskoro Android Go

21.07.2017.

Potpredsednik Androida i Play Stora pri Googleu Sameer Samat, najavio je novi Android Go. To je novi operativni sistem koji će biti razvijan pod okriljem kompanije Google za android uređaje i to specifično za zemlje u kojima je lošija infrastruktura, kao i za korisnike koji imaju slabije uređaje. 

.

Ovo je fantastična vest za sve korisnike Android uređaja i operativnih sistema i to iz više razloga. Jedan od  tih razloga se odnosi na korisnike ”low-end” uređaja ili onih uređaja koji se nalaze na nižim razredima kvaliteta i cene, a time i performansi.

Koliko puta vam se desilo (ovo pitanje se odnosi na korisnike koji imaju uređaje od 512 megabajta i 1 gigabajt radne memorije) da vam radna memorija jednostavno u vrlo kratkom vremenu bude ”pretrpana”, čak i onda kada ne koristite ni jednu aplikaciju koja je veliki potrošač?

Ti slučajevi su česti, a loša vest za korisnike takvih uređaja je da će oni biti još i češći. Razlozi su mnogobrojni, a najviše ih proizilazi iz činjenice da se tehnologija stalno razvija i da slabiji uređaji jednostavno ne mogu da podnesu novije aplikacije. Baš zbog toga Google je odlučio da napravi Android Go koji će bolje pratiti potrošnju. Takođe, u Play Store-u će biti posebno obeležene aplikacije koje su namenjene za Android Go, a one će biti optimizovane. 

izvor: 1klik

.
Microsoft je objavio Skype 8.0, verziju koja će zameniti Skype Classic. Kompanija preporučuje korisnicima da do 1. septembra pređu…
.
Mijia brend je deo sistema kompanije Xiaomi, a upravo je dobio najnovijeg člana - Mijia Quartz pametni sat. To je hibridni sat, koji…
.
Instagram je uveo novu opciju - "pitaj me" stiker (question sticker).
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?