...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Grafiti

Lifestyle / Tehnologija

Update za Snapchat donosi novi izgled

09.06.2016.

Poslednji update za aplikaciju Snapchat izgleda sjajno i donosi novi izgled i mogo razumljiviju ikonografiju na njegovom interfejsu. Najveće promene primetićete u sekcijama Stories i Discover.

.

Ovog puta Snapchat je poseban fokus stavio na Discover, čime ga je učinio gotovo nemogućim za ignore, a od sada ćete i pre nego što kliknete na ikonicu moći da vidite temu kojom se taj medij bavio. Discover se sada nalazi odmah ispod vaših ličnih Stories-a, a umesto dosadašnjih kružića, primetićete prelepo dizajnirane kartice.

Naravno, poseban prozor za Discover je ostao na svom starom mestu, možete ga i dalje koristiti za pretragu medija koji imaju privilegiju da objavljuju sadržaj preko ove aplikacije, ali je i on redizajniran u skladu sa novim izgledom kartica. Novost je i ta što se od sada možete i subscribe na priče određenog medija, kako ih ne biste propustili.

Novosti ima i u Live sekciji, koja je premeštena tek ispod update-ova vaših prijatelja, takođe je redizajnirana da parira novom izgledu i mnogo je uočljivija, pa se jasno ističe se u odnosu na ostali sadržaj aplikacije.

snapchatnew jpg

Na glavnom prozoru na kojem se nalazi pogled sa kamere, promenjene su i ikonice koje označavaju šta se nalazi na levom svajpu, a šta na desnom. Sada će i početnicima na Snapchatu biti jasnije da su levo privatni četovi, a da je desna strana zapravo jedna dinamična i zabavna društvena mreža.

Prema navodima sajta 9to5mac.com, izgleda da je Snapchat inspiraciju za novi update dobio od više različitih aplikacija, od kojih je uzeo sve najbolje. Discover pločice podsećaju na rešenja za Facebook Papers, opcije za praćenje brendova na Flipboard, a novi izgled lie prozora se čini kao pokušaj takičenja sa Pericope-om.

Update za sve platforme je stigao, potražite ga u svom app storu.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Snapchat pomaže da brže napraviš video klip

Možda nećete razmišljati kada sledeći put budete birali zvučni zapis za Snapchat video. Snap je uveo automatske funkcije zvukova koje vam pomažu…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Stories svuda, pa i na TikTok-u

Kako je popularnost TikToka počela vrtoglavo da raste, ostale mreže su požurile kopiraju ovu platformu. Stvari sada idu u drugom…

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Novi filter na Snepčetu

Korinici Snepčeta imaju priliku da koriste novi filter pod nazivom „Time Machine“ koji omogućava da vide mlađu ili stariju verziju…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo