.
Trenutno
Pokretač
 Studentska emisija
Lifestyle / Tehnologija

Tor mobilni pregledač dostupan za Android

09.09.2018.

Tor Project, kompanija koja je kreirala već poznati Tor Browser, objavila je prvu mobilnu verziju svoje aplikacije za Android uređaje koji je još uvek u alfa fazi. 

.

Razvojni tim ističe da privatnost, koju mobilna verzija nudi korisnicima, staje rame uz rame sa onim što nudi desktop verzija Tora, mada su neke buduće izmene potrebne kako bi se izvuklo najviše iz kompletnog paketa funkcija.

Na Androidu, Tor stiže sa funkcijama kao što je blokiranje praćenja i posmatranja na sajtovima, višeslojna enkripcija, kao i kompletna anonimnost bez obzira na tehnologiju koja je implementirana u veb stranicu koja se posećuje.

Jedna od njih je instaliranje Orbot-a, proxy aplikacije koja je već dostupna za Android a potrebna je za konektovanje Tor Browsera za Android na Tor mrežu. Međutim, Tor Project ističe da u budućnosti planira da Android pregledač načini kompletnom aplikacijom u kojoj će proxy klijent biti podrazumevano implementiran.

Tor Browser za Android se može preuzeti sa Play Store-a, a razvojni tim nudi i samostalni APK na zvaničnom sajtu. Potrebno je imati na umu da je aplikacija još uvek u alfa fazi razvoja i da se mogu očekivati bagovi.

 

.
Na WhatsAppu će korisnicima uskoro biti ograničen broj poruka koje mogu da se prosleđuju, kako bi se sprečilo širenje dezinformacija,…
.
U inat sigurnosnim istraživačima i Google play store-u koji se trude da svoje korisnike zaštite što je više moguće, počeli…
.
Uprkos tome da je sve više onih koji optužuju Netfliks za loš izbor naslova, ova platforma beleži stabilan broj korisnika, pa…
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?