.
Trenutno
Superoperater
 Petar Klaić i Jelena Mijatović
Lifestyle / Tehnologija

Tor mobilni pregledač dostupan za Android

09.09.2018.

Tor Project, kompanija koja je kreirala već poznati Tor Browser, objavila je prvu mobilnu verziju svoje aplikacije za Android uređaje koji je još uvek u alfa fazi. 

.

Razvojni tim ističe da privatnost, koju mobilna verzija nudi korisnicima, staje rame uz rame sa onim što nudi desktop verzija Tora, mada su neke buduće izmene potrebne kako bi se izvuklo najviše iz kompletnog paketa funkcija.

Na Androidu, Tor stiže sa funkcijama kao što je blokiranje praćenja i posmatranja na sajtovima, višeslojna enkripcija, kao i kompletna anonimnost bez obzira na tehnologiju koja je implementirana u veb stranicu koja se posećuje.

Jedna od njih je instaliranje Orbot-a, proxy aplikacije koja je već dostupna za Android a potrebna je za konektovanje Tor Browsera za Android na Tor mrežu. Međutim, Tor Project ističe da u budućnosti planira da Android pregledač načini kompletnom aplikacijom u kojoj će proxy klijent biti podrazumevano implementiran.

Tor Browser za Android se može preuzeti sa Play Store-a, a razvojni tim nudi i samostalni APK na zvaničnom sajtu. Potrebno je imati na umu da je aplikacija još uvek u alfa fazi razvoja i da se mogu očekivati bagovi.

 

.
Kompaniji Apple nedavno je odobren patent koji sprečava pogrešno nošenje slušalica.
.
Ideja kontrolisanja predmeta koristeći naš um, izgleda kao scena iz sci-fi filma ili priče, međutim to zapravo nije toliko nedostižno. 
.
Kad god kupimo novi telefon, samo mesec dana kasnije srećemo se sa čestim problemom - baterija je nenormalno slaba. Rešenje je…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?