...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Strip Generator – omiljeni oduzimač vremena

06.11.2015.

Iskopali smo jedan odličan web sajt, koji je potencijalni "oduzimač vremena" ukoliko se zarazite. U pitanju je Strip Generator, sa kojeg kratke web stripove koje napravite, mmožete šerovanti i direktno na najpopularnije društvene mreže. Takođe u Promote&Share odeljku se može preuzeti Direct Image Link, sa kojeg strip možeš sačuvati u png. formatu.

.

Strip Generator je genijalan internet sajt za pravljenje jednostavnih kratkih stripova. Svi zaljubljenici u web comics će biti oduševljeni, jer ovaj sajt pruža mogućnost da i oni koji nisu baš veliki talenti za crtanje, a imaju ideju, za samo nekoliko minuta naprave svoje remek delo. Plus na YouTube-u ima i oficijelni tutorial.

Sajt je vrlo jednostavan, ima user friendly drag and drop interfejs, i može se koristiti bez registracije, ali je ona potrebna da bi stripovi mogli da budu sačuvani u web galeriji. Registracija je veom jednostavna i traje nekoliko minuta, a super stvar je što tako zaprvo postaješ deo jedne comic zajednice, poput socijalne mreže, na kojoj uz pomoć stripova komunicira više od 350.000 članova. Svaki registorvani korisnik zapravo dobija svoj comic blog sa URL-om "username.stripgenerator.com".

oradiostrip

I sad najbolji deo. Nakon što klinkeš na velki baner "Create new strip" otvoriće se platno sa ponuđenim okvirom za tvoj prvi comic, ali on se može menjati i proširivati do dva reda. Može se uzeti i cela tabla, odnosno full page okvir. U galeriji se nalaze desetine različitih figurica, čovečuljaka, predmeta, cvetića, linijica i dijalog oblačića, koji se samo prevuku mišem u okvir stripa.

Mi smo već isprobali generator i napravili jedan O radio strip za. Dakle, nije više potrebno biti master u fotosopu i ostalim programima za crtanje, ako želiš da od svoje skice napraviš jednostavan, ali zabavan strip crtež.

M.L.

Audio available! :)


Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo