.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Stormtruper zaštita od uljeza

09.10.2017.

U isto vreme kada se pojavio trejler za film The Last Jedi, kompanija koja se bavi veštačkom inteligencijom i humanoidnom robotikom – UBTECH, lansirala je novog Stormtrooper robota, koji dolazi zajedno sa aplikacijom za proširenu stvarnost, te sposobnošću da obrađuje glasovne komande i koristi Face ID tehnologiju.

.

Tehnologija za prepoznavanje lica korisniku omogućava da u bazu unese do tri lica na koja će Stormtrooper reagovati na osnovu zadatih komandi. Ako se jedno od lica označi kao pripadnik Otpora, mali Stormtrooper će se subjektom pozabaviti na odgovarajući način.

Sistem robota funkcioniše u okviru zatvorene mreže, te tako nije moguće da prima komande od bilo koga, a podaci i lične informacije se ne čuvaju ni u samom robotu, ni u pratećoj aplikaciji. Robot i aplikacija komuniciraju preko WiFi veze, a iz kompanije kažu da sigurnost omogućava 128-bitna enkripcija.

Stormtrooper može da služi i kao stražar, pa će posle zadate komande patrolirati određenom teritorijom i obaveštavati o potencijalnim uljezima. Ovu funkciju može da obavlja u potpunoj tišini, budući da mu IR senzori omogućavaju da prepozna i izbegne prepreke, poput zidova i nameštaja. Robot se već nalazi u pretprodaji po ceni od 300 dolara.

Izvor:PCPress

.
Mijia brend je deo sistema kompanije Xiaomi, a upravo je dobio najnovijeg člana - Mijia Quartz pametni sat. To je hibridni sat, koji…
.
Instagram je uveo novu opciju - "pitaj me" stiker (question sticker).
.
Facebook je objavio da počinje sa testiranjem AR (augmented reality) reklama u News Feedu.
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?