...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Stižu nove aplikacije iz Nintenda

27.04.2016.

Današnja vest iz IT sektora je izazvala sjajne reakcije u timu O radija, a verujemo da ćete i vi biti oduševljeni, pogotovo ako ste vatreni ljubitelji igrica kompanije Nintendo!

.

Ilustracija: Google

Nintendova prva aplikacija za smartfone Miitomo, koja se pojavila ove godine, svakako je bila ogroman hit za kompaniju! Medjutim, podsećamo da je to samo prva od pet koje su najavili za ovu i narednu godinu.

Kada je Miitomo izašao na tržište, iz kompanije su odmah najavili da sledeći app neće biti chat-messiging based, već da će biti zasnovan na jednom od Nintendovih popularnih serijala igara. Sada sa sigurnošću možemo reći da će naredne dve aplikacije u vaše smart uređaje doneti igrice iz serije Animal Crossing i Fire Emblem.

Iako još uvek nema puno detalja na Nintendovoj web stranici i blogovima, dve stvari su sasvim jasne – ove jeseni ljubitelji igara koje proizvodi kompanija mogu da se nadaju izdanju ove dve igrice u njihovoj punoj verziji. Iako nije u pitanju klasični Mario naslov, ovo su sjajne vesti za fanove koji već dugo čekaju Nintendove igre na pametnim telefonima.

Prva koja će se pojaviti na tržištu je Animal Crossing. Takodje, kompanija nije precizirala da li lansiranje nove dve igrice znači da će već postojeće verzije za druge platforme samo biti pretvorene u verziju za smartove ili će to biti jedan potpuno novi nastavak.

Što se tiče aplikacije Fire Emblem, iz kompanije poručuju da će ona ostati strategijsko-taktička RPG igra, po čemu je serijal i poznat, ali da će biti pristupačnija za pametne telefone i da će imati „veliku vrednost“.

Osim novih aplikacija, Nintendo najavljuje i da će izbaciti novu NX konzolu u martu 2017 godine, kao i da ćemo uskoro imati više informacija o novoj Zeldi.

M.L.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Nintendo Switch Sports: Rekreacija na ekranu

Wii Sports je krajem prve decenije 21. veka postao neverovatan hit, koji je zaludeo igrače širom sveta. Sada je pred…

.

Kako nova igra može da izgleda kao da je stara dve decenije?

Naslov "No More Heroes 3" do sada je bio dostupan samo na Nintendo platformi, što bi trebalo da se promeni…

.

Nintendo: Nova konzola sigurno stiže u 21. veku

Nintendo je nedavno objavio da će nastaviti da kreira gejming proizvode, pa i nove konzole. Japanska kompanija je u svom finansijskom…

.

Pokemon GO se prilagodio kućnoj izolaciji

Iako je Pokemon GO je za većinu igra čije je vreme prošlo, ipak još uvek postoji aktivna zajednica igrača zavisnih…

.

Super Mario slavi 35. rođendan

Super Mario je izašao pre 35 godina, a Nintendo planira da taj jubilej obeleži novim, ali i remasterizovanim izdanjima popularne…

.

Mario Kart Tour najuspešnija iPhone igra 2019. godine

Uprkos tome što se pojavila u drugoj polovini godine, igra Mario Kart Tour ipak je uspela da postane najviše preuzimana igra za iPhone…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo