.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Tehnologija

Stiže novi Apple operativni sistem

17.04.2017.

Apple je najavio novi OS X Yosemite, moćnu novu verziju OS X koja je redizajnirana i otmenija sa svežim, modernim izgledom, novim aplikacijama i naizmeničnim karakteristikama koje će raditi bolje na vašim Mac i iOS uređajima. iCloud Drive je smešten unutar pretrage i može da čuva fajlove bilo kog tipa, a Safari ima novi aerodinamični dizajn koji stavlja najvažnije kontrole na dohvat ruke.

.

Providni elementi otkrivaju dodatni sadržaj u prozoru aplikacije i daju vam nagoveštaj šta se nalazi u pozadini. Same ikonice na ekranu su dosledne dizajnu, a sistem za font koji se ažurira poboljšava čitljivost. Što se tiče Safari browsera, novi pogled na Favorites vam daje brz pristup vašim omiljenim sajtovima, a novi Tabs view će vam prikazati sve otvorene stranice u jednom prozoru. Safari će vam takođe pružiti više privatnosti sa posebnim Private Browsing prozorom i ugrađenom podrškom za DuckDuckGo pretraživač koji ne prati korisnike.

Kada su vaš iPhone ili iPad blizu Mac-a, opcija Handoff vam omogućava da pokrenete neku aktivnost na jednom od uređaja, a zatim da je prenesete na drugi uređaj, a tu je i instant Hotspot koji vam pruža da na vašem iPhone-u napravite hotspot, lako kao kada se kačite na Wi-Fi. Što se tiče SMS i MMS poruka, koje su se pojavljivale samo na mobilnom telefonu od sada će se pojavljivati na svim uređajima, a pored toga možete i slati SMS i MMS poruke sa vašeg Mac-a. Zahvaljujući Yosemite OS moći ćete da, ako vas neko pozove na iPhone da se javite na Mac-u. I za sam kraj Apple pruža mogućnost Mac korisnicima da učestvuju u OS X Beta Program-u već ovog leta, a kasnije i besplatno da skinu konačnu verziju, sa Mac App Store ove jeseni.

Izvor: Tech-lifestyle.com

.
Pametni zvučnici su novi trend u svetu potrošačke tehnike. Kategoriju je kreirao i popularizovao Amazon, koji je 2015. godine predstavio…
.
Kineska tehno-kompanija EHang Inc. predstavila je prvi dron koji prevozi putnike. Taksi-dron po imenu Ehang 184 doživeo je svoj debi…
.
Više od 600.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom traže od Snapchata da ukloni promene koje je nedavno napravio i vrati stari dizajn.
Program
Kalendar događaja
Februar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
Anketa

Da li čitate elektronske knjige?