.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Stigao redizajniran Chrome

06.09.2018.

Za Chrome-ovu desetogodišnjicu, Google je svom veb pregledaču podario dugo očekivani, prvi redizajn. Nova verzija zadržava Chrome-ove tabove na vrhu za PC verziju, ali i tabovi i Chrome Omnibox – koji omogućava da se adress bar koristi kao polje za pretragu – izgledaju drugačije na mobilnoj verziji za Android telefone, iPhone i tablete.

.

Sve verzije Chrome-a dobijaju "zaobljenije oblike, nove ikonice i novu paletu boja", rekli su članovi Chrome tima u blog postu.

Pored ove novine, aktivni tab sada ima vertikalne ivice i zakrivljene uglove, što predstavlja veliku promenu u odnosu na pređašnje tabove u obliku trapeza koji su se koristili deceniju unazad. Chrome, kao nova MacOS Mojave verzija Apple-ovog Safari pretraživača, dobija i napredniji ugrađeni program za upravljanje lozinkama. 

Od sad, Chrome-ova 404 page-not-found dinosaurus igrica prikazuje Uskršnje jaje koje se pojavljuje kada pokušate da dođete do veb stranice koja nije dostupna ili je vaša veza prekinuta. Umesto da samo preskače kaktuse, T-rex će dobiti rođendansku tortu. Možete lako doći do igrice sa dinosaurusom u Chrome-u tako što ukucate "chrome://dino" u polje za adresu, a zatim pritisnite strelicu nagore da biste započeli igricu.

Sve navedene funkcije i još mnogo drugih, počinju da pristižu na Chrome, a ukoliko ih još ne vidite to će se desiti u narednim danima i nedeljama.

.
Ako vam je dosadilo da skrolujete bezbroj nepotrebnih i nezanimljivih tvitova dok ne dođete do onih koji su vam zaista bitni - iz…
.
Nedavno se pojavila vest da Instagram planira pokretanje zasebne aplikacije za kupovinu. Iako to tek treba da se dogodi, ova kompanija…
.
Nova verzija popularnog plejera donosi poboljšanu kompatibilnost za Windows 10, uklanja Pro verziju (Winamp je sada 100% freeware),…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li treba ukinuti letnje/zimsko računanje vremena?