.
Trenutno
Dnevna soba
 Jovan Marjanović
Lifestyle / Tehnologija

Stigao redizajniran Chrome

06.09.2018.

Za Chrome-ovu desetogodišnjicu, Google je svom veb pregledaču podario dugo očekivani, prvi redizajn. Nova verzija zadržava Chrome-ove tabove na vrhu za PC verziju, ali i tabovi i Chrome Omnibox – koji omogućava da se adress bar koristi kao polje za pretragu – izgledaju drugačije na mobilnoj verziji za Android telefone, iPhone i tablete.

.

Sve verzije Chrome-a dobijaju "zaobljenije oblike, nove ikonice i novu paletu boja", rekli su članovi Chrome tima u blog postu.

Pored ove novine, aktivni tab sada ima vertikalne ivice i zakrivljene uglove, što predstavlja veliku promenu u odnosu na pređašnje tabove u obliku trapeza koji su se koristili deceniju unazad. Chrome, kao nova MacOS Mojave verzija Apple-ovog Safari pretraživača, dobija i napredniji ugrađeni program za upravljanje lozinkama. 

Od sad, Chrome-ova 404 page-not-found dinosaurus igrica prikazuje Uskršnje jaje koje se pojavljuje kada pokušate da dođete do veb stranice koja nije dostupna ili je vaša veza prekinuta. Umesto da samo preskače kaktuse, T-rex će dobiti rođendansku tortu. Možete lako doći do igrice sa dinosaurusom u Chrome-u tako što ukucate "chrome://dino" u polje za adresu, a zatim pritisnite strelicu nagore da biste započeli igricu.

Sve navedene funkcije i još mnogo drugih, počinju da pristižu na Chrome, a ukoliko ih još ne vidite to će se desiti u narednim danima i nedeljama.

.
Uprkos tome da je sve više onih koji optužuju Netfliks za loš izbor naslova, ova platforma beleži stabilan broj korisnika, pa…
.
Text-to-speech je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju. Sada, Google predstavlja novi veštački…
.
Amazon razvija "Netfliks za igre", tj. streaming servis za igre. Reč je o konceptu po kome ovaj servis ustupa hardverske kapacitete…
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Koliko ste skloni postprazničnoj depresiji?