.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle / Tehnologija

Stigao je Allo - nova aplikacija za dopisivanje

19.10.2016.

Kompanija Google lansirala je svoju novu aplikaciju za dopisivanje Allo. U pitanju je aplikacija kojoj je glavna prednost u odnosu na konkurenciju veštačka inteligencija. Allo je dostupan za Android i iOS, a Google ju je najavio ranije ove godine na svojoj I/O konferenciji.

.

Aplikacija Allo kombinuje najbolje stvari od Google-a, a to su mogućnost predviđanja i brzog pretraživanja koji su ovoga puta kombinovani sa ličnim asistentom.

Na prvi pogled, Allo podseća na ostale aplikacije za dopisivanje poput Vibera i WhatsApp-a. Korisnici se prijavljuju sa svojim brojem mobilnog telefona, a potom aplikacija skenira vaše kontakte u potrazi za ljudima koji je koriste.

Pored tekstualnih poruka, korisnici mogu da razmenjuju zvučne poruke, fotografije i lokaciju. Allo takođe dolazi sa nekoliko različitih kolekcija stikera koji će konverzaciju sa prijateljima učiniti živopisnijom.

Međutim, nijedna od tih stvari nije razlog zbog kojeg bi trebalo da koristite Allo.

Glavna prednost ove aplikacije je pomenuta veštačka inteligencija koja dolazi sa opcijom "Smart Replies". Kroz konverzacije, aplikacija će pratiti vaše odgovore na postavljena pitanja kako bi u budućnosti mogla da ih sugeriše pre nego što počnete da odgovarate.

Primera radi, ukoliko vas neko pita kakav je bio vikend, Allo će ponuditi odgovore kao što su "bio je dobar" ili "bilo je zabavno".

Google je pomenutu opciju kombinovao i sa prepoznavanjem fotografije, pa će Allo moći da sugeriše odgovor i na slike.

Korisnici Allo-a će moći da koriste i Google Assistant, bota sa kojim će moći da se dopisuju, postavljaju mu pitanja, rezervišu letove, restorane. Google napominje da je njihov Assistant i dalje u ranim fazama razvoja i da će postati napredniji vremenom.

Allo besplatno možete preuzeti ovde.

Izvor: N1

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?