.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Snouden: Nemojte koristiti Google ALLO

30.05.2016.

Najpoznatiji svetski whistleblower Edvard Snowden, bez obzira na svoju životnu situaciju i dalje motri na desavanja u IT svetu, a zapažanja koja ima i upozorenja koja želi da istakne, ovaj put je podelio na drustvenoj mreži Twitter. On upozorava na novu Google-ovu aplikaciju Allo, koja jos nije zvanično izašla na tržiste.

.

Korišćenje Googleove nove aplikacije za slanje poruka je "opasno", tvrdi Edvard Snouden, a prenosi Tehnopolis. On je nedavno na društvenoj mreži Twitter napisao savet svima da ne koristite novu aplikaciju Allo.

"Googleova odluka da onemogući predefinisanu end-to-end enkripciju u svojoj novoj Allo aplikaciji za četovanje je opasno i čini je nebezbednom. Izbegavajte je zasad", napisao je Snouden.

Allo, brendiran kao "pametna aplikacija za slanje poruka", nudi dodatne opcije u poređenju sa WhatsApp i Facebook Messenger-om.

Ima opciju "smart reply" koja skenira poruke i sugeriše odgovore, a uklapa se sa Googleovim drugim servisima, poput Google Searc i Maps u jednoj, jedinstvenoj aplikaciji.

Allo takođe ima dve opcije podešavanja privatnosti: normal i incognito.

Iako su poruke u kodirane u oba slučaja, "normalno" podešavanje omogućava veštačkoj inteligenciji da čita poruke, analizira ih i nudi vam sugestije. Samo incognito opcija koristi end-to-end enkripciju, što znači da poruke mogu čitati samo osobe koje međusobno komuniciraju.

Ipak, predefinisano podešavanje je "normal", pa je potrebno da ručno prebacite podešavanja na "incognito".

Allo će biti dostupna od početka leta za iOS i Android.

M.L.

.
Korisnici Messengera će zahvaljujući jednoj od novih opcija moći da biraju na koje delove poruka odgovaraju, što je naročito…
.
Nakon što je Evropska komisija kaznila Google sa pet milijardi dolara zbog monopolskog ponašanja, ovaj tehnološki gigant pokušava…
.
Opisana kao "Netfliks za video igre", nova Gugl platforma za gejming "Stadija" mogla bi da potpuno promeni način na koji ljudi širom…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?