...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Lifestyle / Tehnologija

Snouden: Nemojte koristiti Google ALLO

30.05.2016.

Najpoznatiji svetski whistleblower Edvard Snowden, bez obzira na svoju životnu situaciju i dalje motri na desavanja u IT svetu, a zapažanja koja ima i upozorenja koja želi da istakne, ovaj put je podelio na drustvenoj mreži Twitter. On upozorava na novu Google-ovu aplikaciju Allo, koja jos nije zvanično izašla na tržiste.

.

Korišćenje Googleove nove aplikacije za slanje poruka je "opasno", tvrdi Edvard Snouden, a prenosi Tehnopolis. On je nedavno na društvenoj mreži Twitter napisao savet svima da ne koristite novu aplikaciju Allo.

"Googleova odluka da onemogući predefinisanu end-to-end enkripciju u svojoj novoj Allo aplikaciji za četovanje je opasno i čini je nebezbednom. Izbegavajte je zasad", napisao je Snouden.

Allo, brendiran kao "pametna aplikacija za slanje poruka", nudi dodatne opcije u poređenju sa WhatsApp i Facebook Messenger-om.

Ima opciju "smart reply" koja skenira poruke i sugeriše odgovore, a uklapa se sa Googleovim drugim servisima, poput Google Searc i Maps u jednoj, jedinstvenoj aplikaciji.

Allo takođe ima dve opcije podešavanja privatnosti: normal i incognito.

Iako su poruke u kodirane u oba slučaja, "normalno" podešavanje omogućava veštačkoj inteligenciji da čita poruke, analizira ih i nudi vam sugestije. Samo incognito opcija koristi end-to-end enkripciju, što znači da poruke mogu čitati samo osobe koje međusobno komuniciraju.

Ipak, predefinisano podešavanje je "normal", pa je potrebno da ručno prebacite podešavanja na "incognito".

Allo će biti dostupna od početka leta za iOS i Android.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Propaganda"

Menadžer komunikacija Nikola Ristić ove nedelje preporučuje knjigu "Propaganda", Edvarda Bernajsa.

.

Zvučni zid američke gotike

Savršeni kroj prašnjave karte koja nas vodi do srca alternativnog kantrija i njegovog blaga zapravo su note denverskog benda Vuvenhend…

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

U potrazi za smehom

U 13 godina stand up karijere Jelena Radanović se naslušala našeg smeha. 

.

Uvodi se obavezeno označavanje AI generisanog sadržaja

U Americi je predstavljen zakon za označavanje dubinski falsifikovanih sadržaja (deepfake content). Ima za cilj da se suprotstavi takvom sadržaju…

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo