...
TRENUTNO17:00 - 18:00Za i protiv

Lifestyle / Tehnologija

Snapchat promovisao "Crowd Surf"

18.08.2017.

Nova funkcija Snapchat-a možda je upravo ono što treba ovoj društvenoj mreži da zasija u punom sjaju i prevaziđe sve probleme. Njeni kreatori pronašli su način da ponovo preživljavate koncerte na kojima ste bili.

.

Uz pomoć "Crowd Surfa", Snapchat povuče različite videozapise koje su korisnici napravili tokom koncerta i ponovno ih spoji tako da audio zapis ostane netaknut. U prevodu, možete pogledati koncert iz perspektive svakog posetioca koji ga je snimao, a krajnji rezultat izgleda kao live videospot.

Princip rada je jednostavan: ukoliko se na jednom meestu nađe velik broj ljudi, u ovom slučaju je reč o koncertu, sistem analizira da li je dovoljan broj korisnika snimao sadržaj, a zatim ga povezuje preko audio-zapisa koji se ne prekida. Kako je rešeno pitanje ujednačavanja kvaliteta snimka audio-zapisa, zasad nije poznato.

Sistem je prvi put testiran na koncertu Lorde, 13. avgusta na Outside Lands u San Francisku i rezultati su veoma obećavajući. Ostaje da se vidi hoće li Snapchat ovu funkciju pretvoriti u svoje blago ili će samo biti začetnik tehnologije koju će mnogo bolje iskopirati ostale društvene mreže.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Snapchat pomaže da brže napraviš video klip

Možda nećete razmišljati kada sledeći put budete birali zvučni zapis za Snapchat video. Snap je uveo automatske funkcije zvukova koje vam pomažu…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Stories svuda, pa i na TikTok-u

Kako je popularnost TikToka počela vrtoglavo da raste, ostale mreže su požurile kopiraju ovu platformu. Stvari sada idu u drugom…

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Novi filter na Snepčetu

Korinici Snepčeta imaju priliku da koriste novi filter pod nazivom „Time Machine“ koji omogućava da vide mlađu ili stariju verziju…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Za i protiv
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo