...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Selfi gedžeti sve popularniji

16.12.2015.

Ako ste i vi "selfi džankiji" onda je galerija koju smo pripremili prava poslastica za vas. Izmišljotine koje ljudima padaju na pamet kako bi vas privoleli da se fotkate dosegle su novi nivo. Ovo su najzanimljija selfi pomagala:

 

.

1. Na Fashion Weeku u Londonu predstavljen je selfi šešir, svetlucajući roze modni dodatak na koji je prikačen tablet. Ako ste modni entuzijasti onda je ovo prava stvar za vas.

selfihat jpg

2. Selfiji sa mobilnim telefonima su takoooo prošla godina. Sada je stiglo nešto potpuno drugačije.  Više nije fora samo da se ufotkate, sada možete i da se pojedete. Kako? Selfi toster će vam pomoći u tome.

Kompanija Burnt Impressions pravi tostere koji tostiraju sliku u tost. Ako želite sefi toster morate da pošaljete kompaniji  svoju fotku u visokoj rezoluciji a onda će vam oni napraviti selfi toster za nekih nedelju dana. Od tog momenta pa sve dok vam se toster ne pokvari ješćete tost sa svojim likom.

toster jpg

3. Selfi fenomen ne deluje kao da će prestati u  skorije vreme. Naprotiv, sve je više tehnoloških inovacija koje još više guraju ovu priču. Tako su na primer zaljubljenici u selfi stik sada obradovani i belfi stikom. Njemu nije namena da vas fotka spreda, naprotiv, belfi služi za pozadinske fotografije. Ne kontate? Pogledajte fotku.

belfie jpg

4. Ovaj dron je pogodan za slikanje i snimanje dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti. Otporan je na vodu i snima fotografije od 12 megapiksela. Dron Lily vezan je uz svog vlasnika malenim GPS-om u džepu, a lokator je moguće nositi i na ruci. Dron je više orijentisan na snimanje svog korisnika, nego na pilotiranje i istraživanje. Prepoznaće vlasnika i snimati ga. Takođe, u odnosu na druge modele dronova Lily se ističe time što može snimati zvuk preko mikrofona u lokatoru, kako bi ga kasnije mogli spojiti sa videom. Jedini zvuk kojeg inače dronovi snimaju je brujanje motora. Jedina mana ovog gedžeta jeste što nema jeftinijeg od 500 evra.

dron png

5. Proizvođač majoneza Hellmann's napravio je 3D printer koji crta vaš selfi na burgeru koristeći majonez. Dovoljno je da dođete do štanda gde se prodaju burgeri i fotkate se smartfonom nakon čega se fotka šalje 3D printeru, koji nakon toga "naredi" majonezu da vas nacrta na burgeru.

majonez jpg

6. Upoznajte selfi četku. To je u suštini futrola za iPhone sa srebrnim ogledalom napred i četkom za češljanje pozadi.

brush jpg

7. Sada više nije IN da stojite pred ogledalom i nameštate se kako biste telefonom napravili selfi. Sada ogledalo menja telefon. Selfi ogledalo vas fotka i šeruje to na Twitter. Da bi aktivirali kameru potrebno je da stanete ispred ogledala i da se nasmejete.

mirrorr jpg

 

J.M.

Možda te još zanima:

.

Selfi sa Marsa

Kineski rover „Džurong“ koji je sleteo na Crvenu planetu u maju, u zaravan nazvanu Utopija, postavio je svoju bežičnu kameru…

.

Kako do savršenog selfija

Pored pametnog uređaja sa pristojnom kamerom, za savršenu fotografiju potrebna vam je maštovitost i podešavanje jednog aspekta u skladu sa…

.

Selfi na daljinu

Apple po svemu sudeći razvija softver koji će omogućiti da ljudi prave grupne selfije čak i kada nisu jedni pored…

.

Napravi savršen selfi

Koliko puta ste hteli da napravite dobar selfi, ali niste uspeli jer fotografisanje zahteva da pritisnete dugme svaki put kada…

.

Novi sajt i aplikacija za peti rođendan!

Slavimo peti rođendan Oradija! U ovih pet godina bilo je svega: uspona, padova, pobeda, poraza, dolazaka, odlazaka, suza i smeha...…

.

Rizikuju život zbog Instagrama

Potvrdu svoje ličnosti mladi u današnje vreme često traže na društvenim mrežama. Najuticajnije su one mreže na kojima se postavljaju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo