.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Samsung patentirao kameru za 3D skeniranje lica

06.07.2018.

Iako je Apple prva kompanija koja je ovakvu tehnologiju popularizovala u vidu Face ID funkcije za iPhone X, prijava za patent koja potiče još iz 2014. godine, pokazuje da Samsung na ovakvoj tehnologiji radi već neko vreme.

.

Kako prenosi PhoneArena, dokument koji je objavila Kancelarija za patente u SAD, pokazuje da je Samsungu odobren patent za kameru za 3D skeniranje lica, koja se može koristiti u mobilnim uređajima.

Patent uključuje brojne funkcije, poput praćenja pokreta očima, detektovanja kretanja, 3D time-of-flight skeniranja i drugo.

Prednja kamera bi se koristila za obezbeđivanje sistema informacija o korisnikovim očima, poput toga da li su one otvorene ili zatvorene i da li korisnik nosi naočare.

PhoneArena takođe navodi da je teoretski moguće da Samsung pomenute tehnologije implementira u novi Galaxy Note9, ali ništa od onoga što se do sada zna o telefonu ne ukazuje da će se ovo i desiti. To sugeriše da će prvi telefon sa Samsungovom kamerom za 3D skeniranje gotovo sigurno biti Galaxy S10.


 


.
Aplikacija Absher, nastala u Saudijskoj Arabiji, može da se koristi kako bi pratila žene i sprečila ih da putuju i napuste zemlju.…
.
Sat je samo uređaj zahvaljujući kom pratimo vreme. Ne može ni da ga zaustavi, ni da vrati, ni da ga ubrza. Kako onda sat može…
.
Desni klik biće rešenje za sve. Makar kada je u pitanju Gmail, koji bi uskoro trebalo da uvede nove opcije koje će nam pomoći…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?