.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Računari će uskoro moći da prenose ljudsku ličnost

05.04.2015.

Nemački naučnik i osnivač laboratorije "Gugl Iks" (Google X), Sebastijan Tren ocenio je da će računari uskoro moći da prenose složenost ljudske ličnosti.

.

Sebastijan Tren, u čijoj su laboratoriji razvijene Gugl naočare za pristup internetu i Guglov automobil bez vozača, izjavio je da bi računari koji sada prenose podatke mogli jednog dana da prenose i "složenost ljudske ličnosti".

"Mislim da smo samo zagrebali površinu kompjuterske tehnologije. Skoro sve što je zanimljivo, nije još smišljeno", rekao je Tren na jednoj tribini na Univerzitetu Stanford, na kojoj je bio i začetnik interneta, inženjer Dag Engelbart.

"Možda ćemo doći do tačke da možemo da prenosimo lična iskustva preko kompjutera, a možda čak i samu našu ličnost. Možda ćemo jednog dana imati računar koji će biti 'Sebastijan' ", odnosno da će on, Sebastijan Tren, dobiti digitalnog dvojnika, rekao je taj nemački programer.

Tren je već ranije predvideo leteće automobile i kompjutere ugrađene u ljudsko telo. Međutim, Džejson Lanijer, začetnik virtuelne stvarnosti i autor dela o filozofiji računara, sumnja da će kompjuteri moći da prenose ličnost. Lanijer je čak upozorio da bi tehnološki napredak mogao da poveća nejednakost među ljudima.

(Izvor: RTV)

.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
.
Minecraft je u skoro potpunoj tišini okupio veliki broj igrača, uprkos oštroj konkurenciji i tome da su neke druge rivalske igre…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?