.
Trenutno
U kakvoj zemlji želim da živim
 Alma Kovčić
Lifestyle / Tehnologija

Računari će uskoro moći da prenose ljudsku ličnost

05.04.2015.

Nemački naučnik i osnivač laboratorije "Gugl Iks" (Google X), Sebastijan Tren ocenio je da će računari uskoro moći da prenose složenost ljudske ličnosti.

.

Sebastijan Tren, u čijoj su laboratoriji razvijene Gugl naočare za pristup internetu i Guglov automobil bez vozača, izjavio je da bi računari koji sada prenose podatke mogli jednog dana da prenose i "složenost ljudske ličnosti".

"Mislim da smo samo zagrebali površinu kompjuterske tehnologije. Skoro sve što je zanimljivo, nije još smišljeno", rekao je Tren na jednoj tribini na Univerzitetu Stanford, na kojoj je bio i začetnik interneta, inženjer Dag Engelbart.

"Možda ćemo doći do tačke da možemo da prenosimo lična iskustva preko kompjutera, a možda čak i samu našu ličnost. Možda ćemo jednog dana imati računar koji će biti 'Sebastijan' ", odnosno da će on, Sebastijan Tren, dobiti digitalnog dvojnika, rekao je taj nemački programer.

Tren je već ranije predvideo leteće automobile i kompjutere ugrađene u ljudsko telo. Međutim, Džejson Lanijer, začetnik virtuelne stvarnosti i autor dela o filozofiji računara, sumnja da će kompjuteri moći da prenose ličnost. Lanijer je čak upozorio da bi tehnološki napredak mogao da poveća nejednakost među ljudima.

(Izvor: RTV)

.
Društvena mreža Fejsbuk unosi novine, i ne - ne tiču se zaštite privatnosti jer im to baš i ne ide od ruke. Fejsbuk će od sada…
.
Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 
.
O dinamičnim mejlovima je počelo da se govori još u martu, pa je još tada moglo da se čuje da bi zahvaljujući njima Gmail platforma…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?