.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Prošetajte Novim Sadom uz "Ingress"

15.04.2015.

"Ingress" je igra koja vas uz odličnu priču može naterati da izađete iz svoje kuće i počnete da istražujete grad u kojem živite. 

.

Priča iza naslova Ingress jeste da je kroz eksperiment na CERNU pored Higsovog bozona pronađena još jedna mistična čestica čija svojstva nisu poznata ljudima.

Na početku same igre imate mogućnost da izaberete plavu ili zelenu pilulu i da na takav način izaberete da li ćete biti u timu Otpora koji se bori protiv Shapera (vanzemaljci koji dolaze na Zemlju) ili u timu Prosvetljenih.

Jedan od novosadskih igrača Vitomir Vidović koji pripada ekipi Prosvetljenih za O radio je preciznije objasnio koncept igre.

"U pitanju je geo-lokacijska igra, morate fizički da odete na neko mesto da biste uradili ono što igra traži od vas. Postoje takozvani portali i njih možemo da posmatramo kao tačke interesa u igri. Ova igra je zapravo jako dobar način da upoznate bolje grad, ali isto tako trebate da budete spremni da upoznate mnogo novih ljudi", rekao je Vidović i dodao da je cela priča igre postojanje vanzemaljaca koji dolaze da unaprede ljudsku rasu.

"Postoje dva tabora, zeleni i plavi. Jedni se nazivaju Enlightened, a drugi Resistance. Zeleni tim odnosno Enlightened (Prosvetljeni) teži ka tome da pomogne vazemaljcima da usavrše ljudsku rasu, dok je tim Resistance (Otpor) protiv toga."

Ingress se u Novom Sadu igra već dve godine i aktivnost igrača dosta zavisi od godišnjeg doba, pa se tako njihov broj poveća čim dođe lepše vreme. Vidović kaže kako trenutno u Novom Sadu postoji 20 aktivnih igrača, ali je siguran da će se taj broj uskoro povećati.

"U Novom Sadu Ingress igra dosta ljudi, recimo da je zimi uglavnom najmanje aktivnih igrača. Ono što je dobro jeste da u ovoj igrici nema krajnjeg pobednika već samo trenutnog. Trenutna situacija u Novom Sadu je izjednačena, kada pogledate mapu u istoj meri se može videti i plava i zelena boja“ navodi Vidović

Ukoliko želite da igrate Ingress možete je besplatno skinuti na sajtu www.ingress.com, a ukoliko vam treba više informaicja o tome ko sve i kako igra Ingress u Novom Sadu posetite fb stranicu Ingress Novi Sad.

Lea Kotlica

.
Za robote, za razliku od ljudi, aktiviranje čula vida i dodira su još uvek komplikovani. Međutim, novi robot sa Instituta za…
.
Društvena mreža Fejsbuk unosi novine, i ne - ne tiču se zaštite privatnosti jer im to baš i ne ide od ruke. Fejsbuk će od sada…
.
Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?