...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Prošetajte Novim Sadom uz "Ingress"

15.04.2015.

"Ingress" je igra koja vas uz odličnu priču može naterati da izađete iz svoje kuće i počnete da istražujete grad u kojem živite. 

.

Priča iza naslova Ingress jeste da je kroz eksperiment na CERNU pored Higsovog bozona pronađena još jedna mistična čestica čija svojstva nisu poznata ljudima.

Na početku same igre imate mogućnost da izaberete plavu ili zelenu pilulu i da na takav način izaberete da li ćete biti u timu Otpora koji se bori protiv Shapera (vanzemaljci koji dolaze na Zemlju) ili u timu Prosvetljenih.

Jedan od novosadskih igrača Vitomir Vidović koji pripada ekipi Prosvetljenih za O radio je preciznije objasnio koncept igre.

"U pitanju je geo-lokacijska igra, morate fizički da odete na neko mesto da biste uradili ono što igra traži od vas. Postoje takozvani portali i njih možemo da posmatramo kao tačke interesa u igri. Ova igra je zapravo jako dobar način da upoznate bolje grad, ali isto tako trebate da budete spremni da upoznate mnogo novih ljudi", rekao je Vidović i dodao da je cela priča igre postojanje vanzemaljaca koji dolaze da unaprede ljudsku rasu.

"Postoje dva tabora, zeleni i plavi. Jedni se nazivaju Enlightened, a drugi Resistance. Zeleni tim odnosno Enlightened (Prosvetljeni) teži ka tome da pomogne vazemaljcima da usavrše ljudsku rasu, dok je tim Resistance (Otpor) protiv toga."

Ingress se u Novom Sadu igra već dve godine i aktivnost igrača dosta zavisi od godišnjeg doba, pa se tako njihov broj poveća čim dođe lepše vreme. Vidović kaže kako trenutno u Novom Sadu postoji 20 aktivnih igrača, ali je siguran da će se taj broj uskoro povećati.

"U Novom Sadu Ingress igra dosta ljudi, recimo da je zimi uglavnom najmanje aktivnih igrača. Ono što je dobro jeste da u ovoj igrici nema krajnjeg pobednika već samo trenutnog. Trenutna situacija u Novom Sadu je izjednačena, kada pogledate mapu u istoj meri se može videti i plava i zelena boja“ navodi Vidović

Ukoliko želite da igrate Ingress možete je besplatno skinuti na sajtu www.ingress.com, a ukoliko vam treba više informaicja o tome ko sve i kako igra Ingress u Novom Sadu posetite fb stranicu Ingress Novi Sad.

Lea Kotlica

Možda te još zanima:

.

Lego kocke: Nešto više od obične igračke

Iako su nastale krajem četrdesetih godina dvadesetog veka, Lego kocke su i danas nezamenljive. Mnogi proizvođači su pokušali da ih…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Predstavljanje ličnih priča migranata kao put ka rušenju predrasuda

U Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu nedavno je otvorena izložba GAME, koja prikazuje likovne radove izbeglica sa Bliskog Istoka…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo