...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Predstavljen Android Oreo

22.08.2017.

Dok je Amerika posmatrala totalno pomračenje Sunca, Google je odlučio da taj trenutak iskoristi za promociju novog operativnog sistema koji je nazvao po jednom od najpopularnijih keksova na svetu. 

.

Google je zvanično u upotrebu pustio android operativni sistem Oreo koja donosi niz inovacija koje će korisnici smatrati korisnim. Za početak dodata je opcija slike u slici pa će aplikacije moći da se pokreću u uglu ekrana u okviru već otvorene aplikacije koju koristite.

Nexus i Pixel telefoni koje poseduje Google kompanija biće prvi koji će se pokretati na Android Oreo. Nadalje, kreatori aplikacija sada će moći da podele notifikacije u kategorije kako bi korisnici mogli pojedine da blokiraju ukoliko žele. Dodata je i takozvana „smart copy-and-paste" opcija kojom će moći da se na obeleži čitava adresa, broj telefona ili e-mail kada pokušate da ih kopirate i pošaljete nekome.

Oreo će ograničiti broj aplikacija koje u isto vreme možete koristiti kako bi se smanjila potrošnja baterije i opterećenost sistema. Takođe i emotikoni su redizajnirani tako da više liče na one koje ima Apple iOS. Ipak trebaće meseci pre nego što novi operativni sistem masovno zaživi jer će proizvođači morati da testiraju i odobre program pre nego što ga instaliraju na nove uređaje

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo