...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Lifestyle / Tehnologija

Pojedini Androidi ne čuvaju fotografije

24.10.2018.

Svi smo se makar jednom našli u situaciji da nam "zapuca" telefon, bez obzira na marku i operativni sistem. Međutim, kod pojedinih Android telefona pojavio se još jedan problem - nestajanje snimljenih fotografija.

.

Kako prenosi 1klik.hr, iz kompanije Google potvrdili su da se fotografije snimljene na nekim Androidima ne čuvaju na telefonima, ali njihovi inženjeri trenutno rade na softverskoj nadogradnji koja bi trebalo da reši problem.

Navodi se da je problem u Google-ovoj kameri prilikom snimanja HDR fotografija, te ako se nakon snimanja brzo zaključa telefon ili prebaci na drugu aplikaciju, fotografija se neće memorisati u telefonu iako će se pojaviti thumbnail. U nekim slučajevima fotografija se ne pokaže odmah, ali se naknadno pojavi u galeriji.

Jedno od rešenja koje su predložili korisnici na forumima jeste isključenje opcije HDR-a, odnosno da nakon fotografisanja treba ipak sačekati neko vreme da se slika snimi i sačuva, pa tek onda koristiti druge opcije na uređajima kao što je prelazak na drugu aplikaciju, pa čak i zaključavanje telefona.

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo