...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Nova jedinica za merenje vremena

25.01.2018.

Jedan inženjer iz Facebooka izumeo je novu jedinicu za merenje vremena - flick, piše BBC. Flick je osmišljen kako bi programeri lakše sinhronizovalii efekte na video klipovima.

.

Flick je svoje ime dobio skraćivanjem termina "frame-tick", a traje koliko i 1/705,600,000 deo sekunde. To je merna jedinica vremena koja dolazi nakon nanosekunde.

Neimenovani istraživač sa Univerziteta Oxford rekao je da flick neće mnogo toga promeniti, ali da bi mogao da doprinese stvaranju boljih iskustava u virtualnoj stvarnosti.

Flickovi se definišu u programskom jeziku C++ koji se koristi za stvaranje specijalnih efekata za film, televiziju i druge medije. Flickovi dopuštaju programerima merenje vremena na način koji ne uključuje razlomke.

Vodeći inženjer istraživač u BBC-jevom odseku za istraživanje i razvoj Matt Hammond kaže da se s flickovima mogu smanjiti greške poput zastajkivanja, na primer.

Možda te još zanima:

.

U potrazi za smehom

U 13 godina stand up karijere Jelena Radanović se naslušala našeg smeha. 

.

Sanjaju li filozofi prazan toner?

Jeste li već pohodili "Poetarium"?

.

Neizvesna budućnost Oradija

Prethodnih dana sve vas, kao i redakciju Oradija, neprijatno je iznenadila vest objavljena u drugim medijima da će platforma oradio.rs…

.

Preživeti otrovnu kišu tabloida

Tabloidi u Srbiji najotrovniji su deo javnog mnjenja.

.

Radionica za nastavnike engleskog jezika

Radionica za nastavnike engleskog jezika pod nazivom “Savremeni onlajn alati za predavanje engleskog jezika” (Enhancing Student Centered Learning) biće održana u…

.

Radionica za pripremu projekata za aktivno učešće mladih

Fondacija Tempus 17. januara 2024. godine organizuje radionicu sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za podnošenje KA154 projekata…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo