...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Nova gejming platforma?

15.01.2019.

Amazon razvija "Netfliks za igre", tj. streaming servis za igre. Reč je o konceptu po kome ovaj servis ustupa hardverske kapacitete putem klauda, pa je za igranje samo potreban brz internet.

.

foto: wikimedia

Kako saznaje Independent, Amazon u tajnosti sprema platformu za igranje koja će zaobići potrebu za posedovanjem gejming konzole ili računara. Projekat podrazumeva korišćenje kompjutera koji će pokretati igre za korisnike i pristupati im onlajn. Igrači će na ovaj način moći da igraju zahtevne igre na svom telefonu, tabletu pa čak i smart televizoru.

Na ovaj način igre se više ne bi skidale, niti instalirale na lokalni hard disk. To bi značilo da bi konzole poput Xbox One ili Playstation 4 postale suvišne. Takođe, Amazon Games Studios priprema video-igru Crucible koja bi trebalo da bude konkurencija Fortnajtu.

Amazonov, za sada neimenovani projekat, samo je jedan od nekoliko gejm striming servisa koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Dok se konkurencija ozbiljno sprema, Amazon je već ušao u pregovore sa gejming kompanijama kako bi obogatio ponudu svoje platforme.

Iako Amazon još uvek nije izdao zvanično saopštenje, ove informacije su stigle sa više izvora, pa je ostavljeno malo mesta sumnji u istinitost. U slučaju da sve bude spremno, najveća prepreka popularizaciji ove gejming platforme biće brzina interneta. 

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Gašenje radnih mesta u tehnološkim kompanijama

Kompanija TikTok ukida 60 radnih mesta u sektoru za oglašavanje i prodaju. U TikToku nisu naveli razlog otpuštanja desetina zaposlenih,…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Snima se serija o Lari Kroft: Ko će zameniti Anđelinu Džoli?

Tomb Rajder franšiza, koja je stvorena iz istoimene video-igre, mogla bi da postane nova uzdanica platforme Amazon.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo