.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Matf Hackathon takmičenje

06.04.2015.

Na Matematičkom fakultetu u Beogradu 25. aprila održaće se jednodnevno "Matf Hackathon" takmičenje koje okuplja timove programera i dizajnera, a koji će tokom 24 časa realizovati svoje tehnološke ideje. Takmičenje je otvoreno za sve zainteresovane od 18 do 26 godina.

.

Math Hackathon pokrenula je grupa studenata informatike na Prirodno matematičkom fakultetu, a glavni organizatori projekta su Miroslav Ostojić, Dimitrije Cicmilović, Božidar Radivojević i Dino Spasovski. Cilj ovog takmičenja je promocija praktičnih veština i znanja te podsticanje preduzetničkog duha kod mladih programera i dizajnera.

Tokom jednodnevnog događaja zadatak četvoročlanih timova biće da kreiraju što originalniji i kvalitetniji softver koji ispunjava uslove zadate temom takmičenja. Sama tema biće saopštena na dan hackathon-a, a prilikom izrade aplikacija i programa dozvoljeno je korišćenje dodatne literature, kao i svih softverskih, hardverskih i online alata.

Članovi žirija će pored tehničke ispravnosti i izvedenosti aplikacija ocenjivati i praktičnu upotrebljivost stvorenog softvera i kreativnost i originalnost ideje koja je sprovedena u delo. Na finalnu ocenu takođe utiče i sposobnost članova tima da svoj proizvod prezentuju pred budućim ulagačima u dalji razvoj projekta.

Na osnovu sakupljenih poena koje dodeljuje stručni žiri biće proglašeni pobednici. Za najbolje timove obezbeđene su vredne nagrade sponzora, a svim učesnicima biće dostupni hrana, piće, oprema za kreiranje aplikacija kao i mesto za rad i odmor tokom trajanja takmičenja.

Prijave za hackathon matematičkog fakulteta otvorene su do 18. aprila, dok će od prijavljenih timova biti izabrano osam najboljih koji će učestvovati na događaju 25. i 26. aprila.

Više o tome pročitajte ovde.

J.M.

.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
.
Minecraft je u skoro potpunoj tišini okupio veliki broj igrača, uprkos oštroj konkurenciji i tome da su neke druge rivalske igre…
.
Grupa od 50 američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv Google-a zbog dominantne pozicije na tržištu internet oglašavanja. U…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?