...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Madred: Novi album i bend u igrici

27.08.2015.

Wha Gwaan ime je novog albuma, a ujedno i igrice, koji pripadaju novosadskom bendu Madred. Bend će 4. septembra ove svoje novotarije promovisati i u Gerila baru, a na koncertu će ih pratiti, ni manje ni više nego japanski raggae sound system Part 2 Style.

.

Dakle, ime albuma i igrice je Wha Gwaan, a u elektronskoj verziji Madreda možete pronaći njih dvojicu iz benda, koji su zapravo glavni akteri igre. "Na prostorima Evrope smo definitivno jedinstveni i tražeći po internetu nisam uspeo da nađem ni jedan drugi bend koji ima nešto slično kao što je naša igrica. U Americi ima nekoliko njih, na primer Michael Jackson ima jedno pet igara, Iron Maiden i Wu Tang Clan, ali recimo da smo mi jedni sa underground scene", kazao je pevač Madreda Adam za O radio.

Igricu su pravili sami, a može skinuti u formi aplikacije za android i iOS telefone. "Ljudi su oduševljeni i ima mnogo igrača, dobre su reakcije, svima se dopada, ali se žale na jednog neprijatelja Mech' Donaldsa kojeg smo uključili u igricu i koji je jako zeznut pa ih iritira, jer ne mogu da ga ubiju", kazao je Adam.

Igra je arkadna, i igra se da bi igrač postigao što veći high score, a tokom igranja se otključavaju razni power up-ovi i nove pesme raznih izvođača iz celog sveta, koje će biti ubacivane u novim update-ovima igrice. Takođe tu su i neke mini igre, a sve se to može otključati uz pomoć valuta u igrici, koja je zapravo "old school audio cassete". "Uz pomoć tih kasetica možete otključati i nove karaktere", kazao je Adam.

Osim što korisnici imaju zanimljivo igračko iskustvo tokom kojeg igraju sa članovima benda, u sklopu igrice mogu da slušaju i njihovu muziku. "Muzika u igrici je naša i te tri svari mogu da se čuju na našem istoimenom albumu, a ubacili smo i nekoliko tuđih stvri, kao što jedna metalska pesma koju je pravio naš producent iz Nisa Dalibor Rajk, i remix koji je Tjamil iz Niša radio u saradnji sa nama", ispričao nam je Adam i dodao da će se u najnovijem update-u za iOS naći i pesma benda Part 2 Style iz Japana, sa kojima nastupaju u Gerili.

Download linkovi igre:
iOS: https://itunes.apple.com/us/app/wha-gwaan/id993741232?ls=1&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zealtopia.wha

Do saradnje između Madred-a i japanskog benda desila kada je Adam, koji je oduvak bio fasciniran Japanom, u martu ove godine odlučio da tamo ode na odmor. Part 2 Style je video na Outlook festivalu u Puli, pa je tokom boravka u Tokiju momcima iz benda poslao mail da se nalazi u njihovoj zemlji. "Na žalost, mimoišli smo se tada, ali smo ostali u kontaktu i nekoliko puta sam ih pozivao na saradnju. Sve se desilo kada smo izbacili igricu, odmah sam im je poslao, jer ipak Japanci su izmislili video igre i znao sam da će im se dopasti, i oni su samo napisali YES. Tako da će se njihovi karakteri i muzika naći u novoj verziji", kazao je Adam.

Adam i Madred imali su veoma aktivno leto, tokom kojeg su obišli vodeće i neke od najposećenijih reggae festivala i dogadjaja u regionu, Srbiji i Vojvodini. Osim Gerile, u Novom Sadu će nastupati i 12. septembra na promociji Ritual festa, a koji su dalji planovi vezani za muziku i za njihovu najnoviju igricu, saznajte na kraju teksta tako što ćete poslušati celo Adamovo gostovanje u studiju O radija. 

Ulaz na koncert i promociju ovog zanimljivog gejmerskog poduhvata u Gerili 4. septembra je besplatan! 

M.L.


Možda te još zanima:

.

Humanost na delu: Novi Sad za Dejana

Manifestacija Novi Sad za Dejana, koja će biti održana u petak 13. novembra, je prvi u nizu događaja na kome…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

Objavljen trejler za dokumentarac o grupi Wham!

Netfliks je predstavio novi trejler za "Wham!", predstojeći dugometražni dokumentarni film o istoimenom pop duetu iz osamdesetih, koji sadrži arhivske…

.

Lakše snalaženje u grupama na WhatsApp-u

Na zvaničnom WhatsApp blogu su objavljene informacije o novim funkcijama koje uskoro stižu korisnicima ovog servisa.

.

Meg Rajan se vraća romantičnim komedijama

Meg Rajan je najavila je da će se vratiti korenima, odnosno romantičim komedijama i da će glumiti i režirati film…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo