.
Trenutno : Hit nedelje
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Jedna šansa manje za prevaru

08.05.2018.

Na stotine YouTube kanala ostalo je bez svojih video sadržaja, nakon istrage koju je pokrenula kompanija BBC u kojoj su pronađeni kanali koji promovišu varanje na ispitima. Sve se to odvijalo preko servisa za pisanje eseja, koji očajnim studentima i učenicima omogućava da lako nađu one koji bi uradili zadatke umesto njih.

.

BBC je otkrio više od 250 YouTube kanala koji su promovisali ukrajinsku kompaniju EduBirdie, koja prodaje gotove radove studentima i učenicima. Iako kompanija tvrdi da su radovi koje je prodavala služili samo kao uvod u istraživanje koje je neophodno za pisanje nekog akademskog rada, sponzorisala je na stotine YouTube kanala koji su svojim pratiocima prenosili poruku da EduBirdie nudi lak i jeftin način za polaganje ispita.

Neki od video klipova koji sadrže ove reklame pregledani su više od 700 miliona puta. BBC navodi da prodavanje gotovih radova nije nelegalno, dok u YouTube-u kažu da korisnici mogu da reklamiraju plaćene sadržaje, ali samo ako ovi ispunjavaju sva pravila korišćenja.

Tu influenseri upadaju u nevolju, budući da je reklamiranje sadržaja koji uključuju takozvanu "akademsku pomoć" zabranjeno, te su mnogi klipovi uklonjeni baš iz tog razloga.

.
Označavanje ili tagovanje osoba, Gmail je, kako prenose osnivači, napravio po uzoru na Twitter. 
.
Pored Fejsbuka i Tvitera, Instagram je uveo opciju "mute" kojom se omogućava prestanak izlaženja objava osobe na početnoj stranici…
.
Kada spojite jednu od najpoznatijih društvenih mreža na svetu - Facebook i američku kompaniju za razvoj i istraživanje bežičnih…
Program
Kalendar događaja
Maj 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li su online peticije dovoljne da se nešto promeni?