...
TRENUTNO18:45 - 19:00Lampica

Lifestyle / Tehnologija

Instagram ima novosti ili još jednu kopiju?

23.11.2016.

Instagram je tokom proteklih nekoliko dana počeo korisnicima širom sveta da lagano uvodi najnoviji update. Korisnici, ali i tech svet po blogovima i sajtovima su primetili još jednu sličnost sa Snapchat-om. Kao je preneo Tehnopolis, nakon što je Instagram, po uzoru na Snapchat uveo stories, sada stiže i "live" sekcija kao i nova opcija dopisivanja, koja automatski briše pročitane poruke.

.

Baš kao na Snapchatu, fotografije i snimke koje pošaljete prijateljima će automatski nestati nakon što ih oni vide. Jedina razlika je u tome što na Instagramu pre nepovratnog brisanja, poruku koja vam je stigla možete pregledati neograničeni broj puta. Kako bi razlikovali normalne poruke od onih koje nestaju, Instagram je uveo i posebne ikone.

Opcija videa uživo biće dostupna u sledećih nekoliko nedelja, a i ovi snimci će, kao i na Snapchatu, nestajati kada su pregledani. Kod Instagrama oni će nestajati odmah nakon završetka streama, dok je na Snapchatu korisnici kojima je poslat ipak mogu otvoriti bilo kada.

Instagram će vaš stream ponuditi na gledanje pratiteljima koje imate na aplikaciji zahvaljujući svom algoritmu, a biraće one koji bi za njega mogli biti najviše zainteresovani. Postojaće i mogućnost komentiarisanja, kao i pregleda ko vam gleda stream.

Instagram stories opcija je već privukla oko sto miliona korisnika dnevno na ovu aplikaciju, što je oko trećina njihove dnevno aktivne korisničke baze, a s novim opcijama te brojke bi mogle znatno da se uvećaju.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Uklanja se 1.5 milion aplikacija sa Google Play i App Store

Pre nekog vremena, govorilo se o tome kako kompanije Apple i Google planiraju da uklone aplikacije iz App Store i Play…

.

Stiže novi Minecraft update

Mojang je proteklog vikenda održao svoju godišnju Minecraft Live konvenciju obožavalaca. Kao i proteklih godina godina, na ovom događaju studio…

.

Apple predstavio iOS 14

Apple je na svojoj prvoj virtuelnoj konferenciji predstavio nove verzije operativnog sistema za iPhone, iPad i Apple pametne satove.

.

iOS 13 ima korisnih i zabavnih noviteta

Pre nekog vremena, kompanija Apple omogućila je novo ažuriranje, odnosno iOS 13. Deo naše ekipe prešao je na ovu verziju,…

.

Nove funkcije za Skype?

Iako se na momente čini da Skype više niko ne koristi, Microsoft se trudi da ovo promeni i to tako…

.

Stiže iPhone SE 2

Konkurencija među proizvođačima telefona uspela je i ljude da podeli na "Samsung" i "iPhone" osobe. Konstantno stižu inovacije od strane…

  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo