...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Igra iz Srbije Tower Knights jedna od najboljih na svetu!

07.03.2016.

Beogradski tim Tab Tale je pod etiketom izraelske kompanije Crazy Labs napravio igru Tower Knights koju je u roku od nekoliko dana preuzelo 300.000 ljudi! Igra nije klasična odbrana tornja, pa je upravo zato i toliko zanimljiva.

.

Glavni lik je vitez koji ide uz toranj i treba da spasi princezu. Iskorišćena su dva stereotipa – vitez je jak, velik i ubija sve što mu se nađe na putu, dok je princeza mala i niska i taman izgleda tako da treba da se zaštiti.

Specifičnost igre je da igrač može da bira kako će da brani toranj, kakvu će taktiku da pravi, da li će da igra brzo ili sporo, ofanzivno ili defanzivno, kao i kombinacija 2D i 3D realnosti.

"Toranj, odnosno osnova igre je 3D i igrajući mi se sve vreme rotiramo i penjemo, ali svi likovi – neprijatelji, prijatelji i princeza, oni su 2D, samo crtež. To je nešto što je novo i čak i da ljudi ne vole žanr, mislim da je zanimljivo da vide", kaže Katarina Dević iz TabTale-a.

Ideja za vertikalnom igrom nastala je zbog formata mobilnih telefona, a Tower Knights može da se igra i jednom rukom, kako vas ništa ne bi ometalo i kada ste napolju.

Trenutno Tower Knights na App Store-u stoji u kategoriji "Najbolje nove igre", a preuzimana je više od Tvitera i igre Candy Cruch Soda Saga!

tower knights tviter

Tower Knights je objavljen 3. marta, i već prvog dana igra je imala više od 50.000 preuzimanja! Igra je napravljena za Android i iOS uređaje.

 

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo