...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google uskoro "ubija" Picasa servis

16.02.2016.

Loša vest za sve jubitelje čuvenog Google-ovog programa Picasa! Kompanija je odlučila da ovaj servis više nije dovoljno dobar za novo, mobilno doba u kojem smo, pa će ona biti ugašena 15. marta, odnosno Google više neće podržavati aplikaciju, niti za nju praviti apdejtove. Oni koji su je koristili, moglu lako da se prebace na novi servis.

.

Ilustracija: fileayan.com

Google je najavio da uskoro sledi potpuno gašenje Picasa alata za fotografije, a sve to kako bi među korisnike što bolje lansirao novi Google Photos servis.

"Nakon mnogo razmišljanja, odlučili smo da penzionišemo Picasa servis tokom sledećih meseci, kako bismo se fokusirali na Google Photos", rekao je načelnik Google Photos tima Anil Sabharval, a ovu informaciju su preneli vodeci domaci i strani IT mediji.

"Verujemo da možemo učiniti mnogo toga više, ako se fokusiramo na jedan servis koji pruža više funkcionalnosti, koji radi i u mobilnoj i desktop varijanti, umesto da se razapinjemo između dva različita proizvoda", dodao je on.

Picasa je napravljena 2002. godine, a Google Photos je pokrenut prošlog maja i ono što je njegova glavna karakteristika je da je mnogo je više orijentisan na mobilne tehnologije.

Svi korisnici Picasa alata se mogu se lako prebaciti na Google Photos u bilo kom trenutku. Potrebno je da se uloguju u Google Photos nalog unoseći iste podatke kao za i Picasu. Fotografije će vas, ne brinite, sačekati i u novom servisu. Iako ne postoji desktop aplikacija za Google Photos, nove fotke možete aploudovati preko Web interfejsa.

Desktop aplikacija Picase gasi se 15. marta, i do tog datuma je morate preuzeti, kako bi nastavila da radi. Međutim, Google posle tog datuma više neće podržavati tu aplikaciju.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Adobe Animate zamenjuje Adobe flash

Predviđanja koja je još pre pet godina dao Stiv Jobs danas su se konačno obistinila. Reč je o Flashu koji…

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

.

ChatGPT zna kako da se obogatite

Godinu i po od kada je ChatGPT ušao u žižu svetske javnosti i tehnologiju veštačke inteligencije uneo kao jednu od…

.

Na kauču 25 godina kasnije

Serija "Sopranovi" ove godine slavi 25 godina od početka emitovanja. Serija je od prve epizode zaintrigirala publiku, svojom neuobičajenom pričom…

.

Seminar za nastavnike o karijernom savetovanju

Nacionalni centar evropske mreže za karijerno vođenje i savetovanje Euroguidance nastavlja da organizuje akreditovane seminare za nastavnike i stručne saradnike. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo